UEFA Liga Evrope

Kada napustim Fener idem u klub koji ne igra Evropu: Žoze Murinjo ponovo "sam protiv svih"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 08:59
Žoze Murinjo dobija isključenje na meču Fenerbahče - Mančester junajted Tanjug/AP Photo/Francisco Seco
Žoze Murinjo dobija isključenje na meču Fenerbahče - Mančester junajted

Porugalski stručnjak Žoze Murinjo isključen je tokom utakmice trećeg kola Lige Evrope između Fenerbahčea i Mančester junajteda, a nakon toga imao je mnogo toga da kaže o sudijama i UEFA.

Jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka u 21. veku trudio se da bira reči kako ne bi ponovo bio kažnjen, ali je i ovoga puta izrekao mnogo toga zanimljivog.

"Neću da pričam o suđenju da ne bih dobio novu suspenziju. Arbitar Klemen Turpin mi je rekao da sam isključen zato što je krajičkom oka vide moju rekciju na klupi. Bio je u kazenom prostoru na potpuno drugom delu terena, jednim okom je gledao šta se dešava, a drugim je video moje ponašanje. Čestitam mu na tome, zato je valjda i jedan od najbojih na svetu", rekao je Portugalac.

 

 

Murinjo je potom rekao da bi u budućnosti trebalo da radi u nekom klubu koji ne igra na međunarodnoj sceni i da bi to mogao da bude tim iz Engleske.

"Mislim da smo došli u situaciju da je najbolje da kad odem iz Fenerbahčea više ne radim u klubu koji se takmiči pod okriljem UEFA. Dakle, ukoliko neki klub sa dna engleske Premijer lige u naredne dve godine budeo želeo da promeni trenera, neka zna na koga može da računa", rekao je Murinjo:

"Što se tiče utakmice, mogu da kažem da smo odigrali sjajan meč i čestitam svojim igračima. Imali smo nekoliko dobrih prilika da pobedimo, ali je golman Mančestera bio na vrhunskom nivou i uspeo da u 10 sekundi dva puta spreči da naši igrači postignu gol. Premijer liga je najbolja na svetu, to je zaista drugi nivo fudbal, a mi smo protiv ekipe iz tog takmičenja odigrali sjajnu utakmici i pokazali da smo kvaltetni."

Fenerbahče nakon tri odigrana kola Lige Evrope zauzima 14. poziciju na tabeli, dok je Mančester junajted na 21. mestu.