UEFA Liga Evrope

Mančester junajted i Fenerbahče podelili bodove u Istanbulu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2024 23:02
Mančester junajted i Fenerbahče podelili bodove u Istanbulu AP Photo/Francisco Seco
Mančester junajted i Fenerbahče podelili bodove u Istanbulu

Fudbaleri Fenerbahčea i Mančester junajteda odigrali su nerešeno, 1:1 (0:1) u meču 3. kola Lige Evrope. Susret u Istanbulu protekao je mahom u izjednačenoj borbi sa nešto većom inicijativom gostiju iz Engleske. Prvo poluvreme bio je sadržajnije, dok je ostatak meča bio manje uzbudljiv, pa je remi na kraju bio i najrealniji ishod.

Nakon nekoliko manjih uzbuđenja u Istanbulu, prvu ozbiljniju šansu na utakmici videli smo u 15. minutu, kada su gosti iz Engleske i stigli do pogotka. Fener je pogrešio u napadu, a sjajnu kontru "crvenih đavola" krunisao je golom Eriksen na asistenciju Zirzea za 1:0.
 


Bio je to pogodak koji je rasplamsao energiju na terenu, pa je veći deo prvog poluvremena bio sadržajan što se prilika i dinamike tiče. U tom delu utakmice Tadić je imao dve izgledne šanse, ali je u oba navrata slabo reagovao pred golom gostiju. Sa druge strane, iako je turski tim bio taj koji je uglavnom imao inicijativu, Junajted je takođe imao svoje šanse. 

Najveću priliku u prvom delu igre imao je kada je Rašfordova lopta skoro pa "liznula stativu" nakon što je Englez okušao sreću po desnom boku nakon sjajnog solo prodora. Bio je to povod da istanbulska ekipa krene u još jaču ofanzivu, ali uprkos dobrim pokušajima En Nasirija u završnici poluvremena, morao je Fener još malo da sačeka na izjednačenje.

Igrao se 49. minut kade je domaćin uspeo da dođe do egala. Posle nekoliko dobrih prilika, En Nasiri najzad je zatresao mrežu "crvenih đavola". Sjajno je reagovao Marokanac posle asistencije Maksimina i glavom poslao loptu iza leđa sjajnog Onane za veliko oduševljenje na tribinama - 1:1.
 


Od tog trenutka pa sve do poslednjeg zvižduka, u želji da se dođe do tri boda, obe ekipe odigrale su nešto obazrivije, pa se mahom sve odvijalo na polovini terena. Utisak je da je Junajted bio nešto bliži golu. Hojlud, Garnačo, Mazraui i De Light imali su svoje šanse, Fener se branio i povremeno odlazio u napad, ali nije bilo dovoljno energije na poslednjoj trećini terena.

Tadić je izašao tokom drugog poluvremena, Murinjo, koji je ostatak utakmice proveo na tribinama zbog crvenog kartona, pokušao je izmenama da razmrda ekipu i možda okrene rezultat na njihovu vodenicu, ali, ni to nije donelo boljitak u igri turske ekipe, koja se do kraja ipak okrenula defanzivi i očuvanju boda.

 

Standings provided by Sofascore