UEFA Liga Evrope

UEFA Liga Evrope: Ikardi i drugovi "samleli" Elfsborg, Bode do tri boda u Bragi u poslednjem minutu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2024 18:31
Fudbaleri Galatasaraja, bili su bolji od Elfsborga Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra
Fudbaleri Galatasaraja, bili su bolji od Elfsborga

Malo je nedostajalo da Galatasaraj od gotovog napravi veresiju, ali je Agun golom u 84. minutu potvrdio pobedu domaćeg tima. Nastavlja pobednički niz tim iz Istanbula, pa sada posle tri meča, ima skor u Ligi Evrope, dva trijumfa i jedan remi. Na domaćem terenu Galata je bila bolja od Elfsborga i slavila sa 4:3. 

Mrežu Šveđana već u 28. minutu zatresao je fantastični Argentinac, Mauro Ikardi. Dris Mertens je posle dodavanja Osimena, zadrmao stativu, na veliku žalost igrača Elfsborga, lopta se odbila do kapitena Galatasaraja kome sa nekoliko metara nije bilo teško da smesti loptu u mrežu - 1:0. 

U 39. minutu, pogrešio je golman gostiju. Abdulkerim Bardakči je poslao loptu glavom, želeo je Peterson da izbije loptu u polje, ali je uspeo samo da je "spusti" u sopstvenu mrežu. 

Tačku na ubedljivu igru stavio je Jilmaz u poslednjem minutu prvog poluvremena. Gabrijel Sara ja fantastićno pronašao u šesnaestercu Jilmaza, koji je izbegao ofsajd zamku, a zatim je iz okreta šutirao i pogodio za 3:0. 

 

 

Činilo se da je sve gotovo  posle prvih 45 minuta igre, ali nisu tako mislili uporni Šveđani. Prvo je Hult pogodio za 3:1, da bi neizvesnost usledila posle velike greške igrača Galatasaraja u 65. minutu. Jilmaz je igrao rukom u svom šesnaestercu, a posle VAR provere, glavni sudija je pokazao na belu tačku. Baido je bio siguran sa jedanaest metara za 3:2.

Samo što su krenuli sa centra, mogli su igrači Galatasaraja do četvrtog gola, ali je Ikardi, propustio "zicer", tačnije doboro je reagovao golman Elfsborga. 

 

Pao je Galatasaraj, pa su Đveđani sve češće bili pred golom domaćih. Ipak, Osimen i Ikardi su se trudili da dođu i do četvrtog gola, ipak, nisu ih pratili saigrači. Na sredini terena imali su sve više problema domaći, šesto su gubili loptu, što su Šveđani koristili za brze kontre. 

 

Uspeli su nekako igrači Galatasaraja da se "povežu" domaći do kraja utakmice i dođu do pobede u duelu sa odličnim Šveđanima. Tačku na utakmicu u Istanbulu stavio je Agun. Posle proigravanja sa Osimenom, uspeo je da se izbori za šut sa pet metara, iskosa sa desne strane i donese svom timu ubedljiv trijumf - 4:2.

Bio je bukvalno to gol odluke jer je Elfsborg uspeo da smanji na 4:3 preko Larsona u drugom minutu nadoknade, ipak, to nije bilo dovoljno za preokret.

 

 

Bodo slavi Nilsona! Zahvaljujući golu u četvrtom minutu nadoknade pomenutog igrača Norvežani su slavili sa 2:1 u Portugaliji. Inače, ovaj meč domaći su završili sa igračem manje, jer je strelac za izjednačenje Niakate, samo tri minuta posle pogotka dobio crveni karton. Na kraju će to biti ključni trnutak utakmice, jer su gosti iskoristili igrača više i došli do tri boda.     

 

 

Prvo poluvreme proteklo je u početničkom ispitivanju snage i bez velikih prilika, iako je Bodo Glimt imao više prilika, i to preko Zinkernagela u 35. minutu. Njegova bomba je skoro polomila prečku, ali lopta nije završila u mreži. 

U poslednjem minutu prvog dela igre Fereira je bio u prilici, čak je i pao u šesnaestercu gostiju, ipak, sudija se nije oglasio. 

 

 

Nastavak utakmice doneo jeodmah na startu gol gostima, koji su konačno bolju igru krunisali i pogotkom. Sjajan pas u kontri je primio Hakon Evjen, imao je dosta prostora pred sobom, uspeo je da iskontroliše loptu, a zatim je šutirao i smestio je iza leđa Mateusa. 

 

 

Nije slavlje gostiju dugo trajalo, jer je Niakate, uspeo da izjednači na 1:1. Bruma je šutirao sa ivice šesnaeasterca,  na odbitak je pritrčao Niakate i smestio loptu u mrežu za izjednačenje. 

 

 

Očekivao se kraj utakmice, kada je Nilson posle kornera, ispružio nogu i pogodio sa 1:2 i veliku radost tima iz Norveške. 

 

 

Liga Evrope, 3. kolo

SREDA

Galatasaraj - Elfsborg 4:3 (3:0)
/Ikardi 28, Peterson 39 ag, Jilmaz 44, Agun 83 - Hult 52, Baido 65 pen, Larson 90+2/
Braga - Bode Glimt 1:2 (0:0)
/Niakate 64 - Evjen 53, Nilsen 90+4/


ČETVRTAK

Roma - Dinamo Kijev 18.45 (A3P)
Ajntraht - RFS 18.45 (AS6)
PAOK - Viktorija Plzenj18.45 (AS1)
Makabi Tel Aviv - Real Sosijedad 18.45
Ferencvaroš - Nica 18.45
Karabag - Ajaks 18.45 (AS2)
Midtjiland - Union Rojal 18.45 (AS7)
Porto - Hofenhajm 21.00
Rendžers - FCSB 21.00 (AS7)
Totenhem - AZ Alkmar 21.00
Lion - Bešiktaš 21.00
Fenerbahče - Mančester junajted 21.00 (A2P)
Malme - Olimpijakos 21.00 (AS1)
Atletik - Slavija 21.00 (AS6)
Anderleht - Ludogorec 21.00 (AS8)
Tvente - Lacio 21.00 (AS2)
 

 

Standings provided by Sofascore