UEFA Liga Evrope

Murinjo: Ako daju Junajtedu titulu iz 2018. valjda će mi isplatiti premiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2024 15:27
Žoze Murinjo uvek je zanimljiv sagovornik Tanjug / Peter Klaunzer/Keystone via AP
Žoze Murinjo uvek je zanimljiv sagovornik

Trener Fenerbahčea Žoze Murinjo održao je pres konferenciju pred duel sa Mančester Junajtedom u UEFA Ligi Evrope (21.00) i naravno govorio je o mnogim temama, ali na svoj način.

Ako FA Engleske kazni Mančester siti, govori se da bi im se i oduzele titule prvaka osvojene u ovom periodu, a jedna od njih, 2017/18. mogla bi pripasti Mančester Junajtedu, koji je tada sa klupe vodio Murinjo.

"Bila je drugačija situcija tada, osvojili smo Ligu Evrope, bili drugo u Premijer ligi. Mislim da još uvek imamo šanse da osvojimo tu titulu, ako kazne Siti, oduzmu im bodove. Nadam se će se u Junajtedu setiti da mi daju medalju, ali i plate premiju za titulu", našalio se Murinjo.

Za Portugalca su Junajted i Totenhem favoriti da osvoje UEFA Ligu Evrope.

"Premijer liga ima najveći kvalitet, po svemu je na višem niovu. Mi igramo sutra protiv jednog od najboljih timova u ovom takmičenju."

 

 

Imao je i čudnu retoriku pred meč, samo njemu svojstvenu.

"Nisam trener Junajteda, ali ne vidim nijedan razlog da se oni boje Fenerbahčea. Ali, verujem da znaju da ih čeka sutra u Istanbulu teška utkmica. Ako misle da će biti lako, pogrešiće, ali znam da će ući sa maksimalnim respektom. Verujem da će igrati sa najboljim timom, sa mnogo intenziteta. Tako bih ja radio".

Birao je reči da ne uvredi upravu Junajteda, ali Murinjo je sa mnogo poštovanja govorio o Aleksu Fergusonu kome je klub ukinuo ambasadorsku funkciju i oterao sa "Old Traforda".

"Imam sjajnu relaciju sa Fergusonom, mnogo poštovanja, respekta. Ne znam šta se dogodilo u Junajtedu, da ambasadorska uloga... Ali, znam da je Ser Aleks važan deo kluba i čovek koga poštuje svaki navijač Mančester junajzeda u svetu", zaključio je Murinjo.