UEFA Liga Evrope

Švajcarci nezadovoljni posle poraza u Ligi nacija: Mnogo je stvari bilo protiv nas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2024 09:00
Selektor Švajcarske Murat Jakin i njegovi igrači MN Press
Selektor Švajcarske Murat Jakin i njegovi igrači

Selektor reprezentacije Švajcarske Murat Jakin izneo je utiske posle poraza njegovog tima od Srbije (0:2) u trećem kolu Lige nacija. Turski stručnjak nije bio zadovoljan igrom Švajcaraca u Leskovcu. Smatra da je njegova ekipa primila golove iz njihovih grešaka i da je Srbija, generalno, igrala pametnije u defanzivi.

"Mnogo stvari je protiv nas. Igramo, dominiramo, a tada se dešava upravo ono što su Srbi čekali. Gubimo strpljenje, a oni su imali odlučnost. Oni su danas bili pametniji i branili su se bolje od nas", rekao je Jakin.

Osvrnuo se i na ulogu Granita Džake i igru svog tima.

"Granit je bio prisutan kao i uvek. On je režirao igru. Nije bio samo on. Igrali smo dobro 40 minuta. Napravili smo  dve glupe greške u defanzivi,  odigrali su pamentnije od nas. Svesni smo situacije. Bili su snažniji, išli u duele – videlo se da mogu da pobede praktično svakoga. Mnogo toga ide protiv nas. Autogol, 2-0 – i onda se ipak vraćamo sa penalom i možemo ponovo da učinimo utakmicu uzbudljivom. To je glupo. Ako pogledate celu stvar, nije bilo pametno", rekao je Jakin.
 

MN Press

 

 

Utiske su izneli i fudbaleri Manuel Akanđi i golman Gregor Kobel, koji su imali šta da kažu na račun kvaliteta terena na stadionu "Dubočica".

"Ne želim da ovo koristim kao izgovor, ali očito nije lako igrati po onakvom terenu. To je jedan od najgorih terena na kojima sam u životu igrao. Svakako, moramo bolje da igramo, igrali smo dobro samo u prvih 20 minuta. Posle smo izgubili energiju. Moramo videti šta je bio problem, gde smo grešili. Ovo danas što smo uradili jednostavno nije bilo dovoljno", rekao je defanzivac Mančester sitija.

"Počeli smo dobro. Teren je bio vrlo loš. Pokušali smo da igramo međutim zatvorili su Džaku. Nismo uspeli da se prilagodimo. Definitivno, loša utakmica za nas. Prevazići ćemo ovaj poraz brzo. Nismo bili dominantni sa loptom kao obično. Oni su odigrali dobar meč", dodao je golman Gregor Kobel.