UEFA Liga Evrope

UEFA Liga Evrope na TV Arena sport: Tadić se vratio u Holandiju, Ferencvaroš se uzda u Saldanju protiv Totenhema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.10.2024 10:45
Dušan Tadić, igrač Fenerbahčea Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Dušan Tadić, igrač Fenerbahčea

Jedna od zanimljivijih utakmica drugog kola Lige Evrope, igra se u Enšedeu, gde će Tvente ugostiti Fenerbahče našeg Dušana Tadića. Za razliku od pre mesec dana Holanđani su uspeli da podignu nivo igre, tako da su trenutno u nizu od pet vezanih utakmica bez poraza, uključujući remi na Old Trafordu sa Mančester junajtedom.

 

 

Sa druge strane, Fenerbahče nije uspeo da ispuni očekivanja u dosadašnjem delu sezone. Razočarali su izabranici Žozea Murinja svoje navijače ispadanjem u finalu kvalifikacija za Ligu šampiona gde ih je nadigrao Lil. Sada će klub iz Istanbula pokušati da se iskupi u Ligi Evrope. U prvom kolu ovog takmičenja su uspeli da savladati Union Sen Žil i ukoliko i danas dođu do pobede već posle dva kola će se naći u odličnoj poziciji za plasman u završnu fazu takmičenja.

Ove dve ekipe sastale su se prošle godine u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Tada je u finalu kvalifikacija Fenerbahče savladao Tvente sa ukupnih 6:1.

 

 

Totenhem će tražiti petu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, kada večeras istrči na "Grupama Arenu" u Budimpešti, gde će igrati protiv Ferencvaroša. Ovo će inače biti prvi put da se ova dva kluba sastaju.

Pod vodstvom Holanđanina Paskala Jansena, Ferencvaroš je u prvom susretu u Ligi Evrope poražen sa 2:1 od Anderlehta, a pogodak Traorea pred kraj utakmice bio je samo utešni.
Međutim, brzo su se oporavili od tog poraza zeleno-beli i nastavili pobednički niz u mađarskoj ligi, pobedivši Puškaš Akademiju sa 3:0 zahvaljujući het-triku Mateusa Saldanje.

 

 

Trener Jansen nema problema sa povredama, što znači da će Ferencvaroš istrčati u najjačem sastavu.
Totenhem je prošle nedelje ostvario pobedu od 3:0 protiv Karabaga u Ligi Evrope, a veći deo utakmice proveo je sa igračem manje. Tri dana kasnije, ponovno su slavili istim rezultatom protiv Mančester junajteda, što dovoljno govori o njihovoj formi.

Liga Evrope, drugo kolo 

Ferencvaroš - Totenhem 18.45 (A3P)
Hofenhajm - Dinamo Kijev 18.45 (AS6)
Lacio - Nica 18.45 (AS1)
Makabi Tel Aviv - Midtjiland 18.45 (AS2)
Olimpijakos - Braga 18.45 (A2P)
Karabag - Malme 18.45
Real Sosijedad - Anderleht 18.45 (AS3)
RFS - Galatasaraj 18.45
Slavija Prag - Ajaks 18.45 (AS5)
Atletik Bilbao - AZ Alkmar 21.00 (AS6)
Bešiktaš - Ajntraht 21.00 (AS2)
Elfsborg - Roma 21.00 (AS5)
PAOK - FCSB 21.00 (AS4)
Porto - Mančester junajted 21.00 (A1P)
Rendžers - Lion 21.00 (AS3)
Union Sen Žil - Bodo Glimt 21.00
Tvente - Fenerbahče 21.00 (A2P)
Viktoria Plzen - Ludogorec 21.00

 

Standings provided by Sofascore