UEFA Liga Evrope

Son stoji uz Rodrija: Mi nismo roboti, moramo smanjiti broj utakmica

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2024 21:20
Hjon Min Son, fudbaler Totenhema Tanjug/John Walton/PA via AP
Hjon Min Son, fudbaler Totenhema

Kapiten fudbalera Totenhema Son Hjon Min izjavio je da je potrebno da se smanji broj utakmica kako bi mečevi bili kvalitetniji.

Son je kritikovao kritikovao prenatrpan kalendar takmičenja i uputio apel fudbalskim zvaničnicima da to pitanje shvate ozbiljno.

"Mnogi igrači su pričali o tome i rekli prave stvari i mislim da je veoma važno da neko zaista izađe i kaže prave stvari. Fudbalski navijač želi da vidi kvalitetnu utakmicu, a ne što više utakmica, ne želite da vidite igrače koji se muče sa povredama. Definitivno je mnogo utakmica, mnogo putovanja, ponekad psihički i fizički niste spremni", rekao je Son na konferenciji za medije, prenosi Skaj.

Kapiten Totenhema se saglasio sa Rodrijem koji je takođe izneo stav da je potrebno da se smanji broj utakmica.

Tanjug/AP Photo/David Cliff

Hjon Min Son u dresu Totenhema

"Mi nismo roboti i moramo time da se pozabavimo i definitivno smanjimo broj utakmica kako bismo mogli da igramo kvalitetnije. Mislim da bi to trebalo da bude cilj. To je mnogo posla, a prema programu dodato je još utakmica. Siti je u nedelju igrao protiv Arsenala, a u utorak protiv Votforda. To nije čak ni fleksibilno, možda je moglo da se prebaci za sredu umesto u utorak. Takođe, mislim da Rodri govori prave stvari, da igramo možda 50 ili 60 utakmica, a ne više od 70, mislim da to nije fer", naveo je južnokorejski fudbaler.

Son se osvrnuo na mogućnost štrajka, ukoliko se ništa ne promeni.

"To je drugačiji scenario, ali na primer želim da kažem da je format Lige šampiona promenjen da se odigra i više utakmica i mislim da to nije pravi način da se brine o igračima", dodao je kapiten Totenhema.

Fudbaleri Totenhema dočekuju sutra od 21 čas Karabag u prvom kolu Lige Evrope. 

Sve mečeve Lige Evrope možete pratiti na kanalima TV Arena Sport .