UEFA Liga Evrope

Liga Evrope počinje u sredu bez srpskih kliubova: Ali, tu su sudije i posmatrači

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2024 10:27
Boško Jovanetić MN Press
Boško Jovanetić

Nova sezona u Ligi Evrope, drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju, startuje u sredu, 25. septembra, a Srbija ove sezone u grupnoj fazi neće imati nijednog predstavnika.

Međutim, najbolje srpske sudije sasvim sigurno će ove sezone biti delegirane za mečeve u ovom takmičenju, a prvi od njih biće Boško Jovanetić.

Doduše, ne kao glavni arbitar, već kao kontrolor suđenja.

 

 

Nekadašnji arbitar iz Užica je delegiran za utakmicu 1. kola grupne faze UEFA Liga Evrope između Nice i Real Sosijedada, koja se igra 25. septembra u Nici, sa početkom u 21,00.

U Ligi Evrope u novom formatu učestvovaće 36 klubova, a biće odigrano osam kola u kojima će biti odigrano po 18 utakmica.

Grupna faza LE trajaće do 30. januara 2025. godine, osam prvoplasiranih ekipa će obezbediti direktan plasman u osminu finala, dok će klubovi od 9. do 24. mesta igrati baraž za plasman u osminu finala.

Trofej Lige Evrope prošle sezone osvojila je Atalanta, koja je u finalu ovog takmičenja pobedila Bajer Leverkuzen 3:0. Klub iz Bergama je kao pobednik LE izborio plasman u Ligu šampiona i ove sezone igra u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.