UEFA Liga Evrope

Fudbaleri Benfike dobili novog šefa: Bruno Laž sprema taktiku za Crvenu zvezdu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 21:42
Bruno Laž, novi trener Benfike, prvog rivala Crvene zvezde u Ligi šampiona Guliver/AP Photo/Jorge Saenz
Bruno Laž, novi trener Benfike, prvog rivala Crvene zvezde u Ligi šampiona

Uprava Benfike nije htela ni smela da odugovlači s izborom novog slektora, pa je danas na mesto prvog čoveka stručnog štaba seniorskog tima postavila Bruna Laža. 

U pitanju je dobro poznato lice na "La Lužu", jer je mladi stručnjak već vodio "orlove". I te 2019. godine došao je usred sezone, da ispravlja krive Drine, a u klubu se nadaju reprizi.

Zbog toga što je portugalskog velikana tada odveo do jedne od brojnih titula u istoriji i za to nagrađen zvanjem najboljeg trenera tih meseci u tom delu Pirineja. I sada je doveden u nezgodnom trenutku.

 

 

Umesto smenjenog Rodžera Šmita, posle četiri odigrana kola domaćeg prvenstva i osvojenih sedam bodova, uz igru koja nije ulivala poerenje rukovodstvu, pa je oterala Nemca. 

Laž će veliko "vatreno krštenje" imati u prvom kolu Lige šampiona, 19. septembra, protiv Crvene zvezde u Beogradu, u kom bi "orlovi" takođe voleli visoko da polete. Baš kao što Vladan Milojević i njegov tim žele da ih spuste na zemlju.

Pre toga će bivši trener Botafoga i Vulverhemptona probati da ostvari pobedu u novoj rundi Primeire, 14. septembra, kada će njegovi izabranici odmeriti snage sa Santa Klarom.