UEFA Liga Evrope

Glen Stremberg ekskluzivno za Arenu, sa suzama u očima: Mislim da je Erikson i dalje živ

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2024 15:00
Glen Stremberg, legendarni švedski fudbaler, na žrebanju za Ligu Evrope dao intervju Areni Profimedia
Glen Stremberg, legendarni švedski fudbaler, na žrebanju za Ligu Evrope dao intervju Areni

Ambasador Lige Evrope za sezonu 2024/2025, legendarni švedski fudbaler Glen Stremberg, kao visoka zvanica UEFA prisustvovao je današnjem žrebu grupne faze drugog po jačini klupskog takmičenja u Monaku, a reporter TV Arena sport, Filip Stanić, na licu mesta iskoristio je priliku da napravi ekskluzivan intervju sa nekadašnjim veznim igračem Geteborga, Benfike i Atalante.

Pričalo se o Ligi Evrope i novom formatu takmičenja, ali je veći deo razgovora bio posvećen nedavno preminulom Svenu Goranu Eriksonu, treneru koji je ostavio dubok trag u evropskom fudbalu. Pa i Geteborgu, s kojim su zajedno osvojili Kup UEFA 1981/1982, Stremberg na početku igračke, a Erikson na početku trenerske karijere.

"Sven i ja smo prošli mnoge situacije zajedno, proputovali smo mnoge zemlje, on je, pored moje porodice, bio izuzetno bitna osoba, važan faktor u mom životu. I te kako je uticao na moju karijeru, bili smo izuzetno dobri. Imali smo neke kontakte pre nego što je došao u Geteborgu, ali sve potom što je usledilo ostalo mi je u vrlo lepom sećanju", rekao je nekadašnji reprezentativac Švedske.

Nove stvari oplemenjuju

"Nove stvari su uvek nove i svi žele da ih vide. Televizija, klubovi, navijači… Mislim da će nove stvari oplemeniti priču koja je i pre bila pozitivna. Probajte nešto novo, valja se. Ako smo već uspeli da napravimo kvalitetan proizvod, zašto ga ne bismo nadogradili", rekao je Glen Stremberg o novom formatu Lige Evrope.

 

Legenda Geteborga živo i s poštovanjem se seća vremena provedenog sa svojim prijateljem i saradnikom.  

"Erikson je karijeru nastavio van svoje Švedske i napravio je sjajne uspehe, teško je setiti se svih. Period u Portigalu mu je takođe bio dosta kvalitetan i izuzetno mi je pomogao, ne samo meni, već za svakog momka iz Švedske. Uvek je bio blizu, stajao na raspolaganju da pruži podršku. Naučio me je dosta o fudbalu, ali kao čovek je bio izuzetan i vrata njegovog doma za mene i ostale igrače su uvek bila otvorena. Nikada nisam imao problem s njim i znao sam da mogu da računam na njega", rekao je skoro zaplakavši pred kamarama Stremberg.

Stremberg ističe da je uživao gledajući sve klubove koje je vodio Erikson.

"Veoma mi je teško, ne mogu da verujem da nije sa nama", zastao je, ipak pustivši suzu, pa dodao: "Mislim da je i dalje živ, da nas sigurno posmatra", završio je Stremberg pokazujući prostm na gore.

 

Guliver

Glen Stremberg, iz vremena kada je igrao fudbal