UEFA Liga Evrope

TSC-imao nesreću da igra s nama: Žarko Lazetić s Makabijem naneo teške poraze bivšem klubu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2024 08:50
Žarko Lazetić, trener Makabija TA, znao kako da postavi taktiku protiv TSC-a MN Press
Žarko Lazetić, trener Makabija TA, znao kako da postavi taktiku protiv TSC-a

Možda bi Makabi iz Tel Aviva i s drugim šefom struke lako ostavio TSC bez mesta u Ligi Evrope ove sezone, ali to što je dvomeč sa srpskim timom dobio sa surovih 8:1 (3:0 u Mađarskoj, 1:5 u Srbiji) ide u dobroj meri "na dušu" trenera Žarka Lazetića, jer je "ponos Izraela" preuzeo baš posle nekoliko berićetnih godina na klupi protivnika.

Dakle, ako iko zna svaku vrlinu i manu ekipe iz Bačke Topole onda je to upravo on, pa mu nije bilo teško da napravi dobitnu taktiku, svestan da su emocije jedno a rezultatski imperatv i profesionalizam nešto sasvim drugo. 

"Ubili smo meč, postigli dva brza gola. Izgledalo je lako ali nije. Meni je važno da smo napredovali u svakoj fazi igre, moramo nastaviti kao danas. Imali smo ideju ako probijemo sa jedne strane, probaćemo da ugrozimo baš tu, jer tako se brane kompaktne ekipe. Nije da smo gađali jednog igrača ili neku stranu. Tako je sa dobrim timovima kada probijete sa jedne strane, ostane ona druga. Realiziacija je bila fantastična, Ado je postigao dva gola to su mu prvenci u dresu Makabija. Meni je bilo lakše sa jedne strane da pripremim utakmicu, jer poznajem te igrače vrlo dobro. Bila je nesreća za njih, da igraju sa nama, ako mogu da kažem", priznao je Lazetić.

 

Naravno, srpski stručnjak navija da njegovi prijatelji i naslednik Dean Klafurić prođu bolje u trećem po rangu UEFA takmičenju, gde su se posle plej-ofa za LE automatski prešaltali. 

"TSC-u želim sve najbolje u Ligi konferencije. Ovako je i prošle sezone ekipa izgubila od Brage, pa smo se izdigli. U tom klubu ima dovoljno umeća i znanja i uspeće da se izdignu“, istakao je Lazetić.