UEFA Liga Evrope

Od velikog obećanja do spuštanja euforije: Kapiten i trener Borca različito doživeli remi u Mađarskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 12:00
Fudbaleri banjalučkog Borca, optimisti pred revanš sa Ferencvarošem Guliver
Fudbaleri banjalučkog Borca, optimisti pred revanš sa Ferencvarošem

Borac je već ispisao istoriju klupskog fudbala u Bosni i Hercegovini, jer je prvi klub koji se kvalifikovao za grupnu fazu nekog UEFA takmičenja, ostala je samo dilema da li će u garantovanu Ligu konferencije ili će ipak biti deo jače i isplativije Lige Evrope. Za drugu vodi bitku sa Ferencvarošem i posle sinoćnjeg remija u gostima (0:0) ima iste šanse kao rival da se raduje na kraju plej-ofa.

Ako pitate kapitena Srđana Grahovca onda će Banjalučani završiti u LE i bogatim premijama naplati fantastično leto.

"Dobijamo ih sledeće sedmice u našoj kući, ima da gori sve", egzaltirano je kapiten poručio navijačima, dok im se obraćao podno tribine s pristalicama Borca na stadionu u Budimpešti. 

Kasnije je bio nešto umereniji, ali jednako optimističan, u komentarisanju utakmice za medije iz BiH.

"Hvala navijačima koji su prevalili ovoliki put, stvarno je bilo prelepo videti ih u Budimpešti u ovolikom broju. Čuli smo ih celu utakmicu, davali su nam vetar u leđa svih 90 minuta. Mi smo postigli cilj, bio je da se odlučuje u Banja Luci, da ostvarimo pozitivan rezultat. Izašli smo sa gardom, kao u svim evropskim utakmicama. Mi smo Borac, predstavljamo svij grad i to nam je donelo ovakvu igru", poručio je Grahovac. 

Trener Mladen Žižović je pribraniji, kako to nalaže njegova pozicija, ali i on veruje da njegov tim nije rekao zadnju reč. 

"Ne bih da se diže euforija, ostvarili smo veliki uspeh, ali nadam se da će sledeća utakmica biti naša najbolja. Dobro smo ih analizirali znali smo sve o njima, momci su stvarno dobro odigrali, ali ne bih da dižem, euforiju, ponovo kažem, pravi izazov tek sledi", smatra šefs tručnog štaba ekipe iz bivše jugoslovenske republike, uoči revanša sledeće sedmice.