UEFA Liga Evrope

Uprkos "trojci" Makabija, Žarko Lazetić i Dean Klafurič složni: Ništa još nije gotovo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 08:20
Žarko Lazetić i Dean Klafurić, treneri Makabija TA i TSC-a, misle da nije još rešen dvomeč dva tima MN Press
Žarko Lazetić i Dean Klafurić, treneri Makabija TA i TSC-a, misle da nije još rešen dvomeč dva tima

Posle svega viđenog u prvom meču TSC-a i Makabija iz Tel Aviva teško je poverovati da će u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope odnos snaga biti drastično drugačiji, međutim treneri oba tima u glas tvrde da Izraelcima ni posle 3:0 na neutralnom terenu u Mađarskoj nije siguran plasman u grupnu fazu drugog po jačini UEFA takmičenja.

Dean Klafurić veruje da ekipa iz Bačke Topole može da iznenadi u revanšu na svom terenu, sledeće sedmice, iako je u velikom deficitu, a u rosteru ima dva igrača manje zbog crvenih kartona. 

"Utakmica je završena prilično visokim porazom. Čestitam Makabiju na pobedi, ali i mojim igračima na trudu, zalaganju i viteškoj borbi sa dvojicom manje. To je bilo jako dobro s naše strane, šteta što nismo krunisali pogotkom šansu Saše Jovanovića. Verovatno bi utakmica otišla u povoljnijem smeru za nas. Bili smo borbeni, baš timski delovali... Želeli smo da ostanemo na 1:0, ako je moguće. Ili da izgubimo sa što manjom razlikom. Šteta da smo primili treći gol. Ne predajemo se, u fudbalu su moguća iznenađenja. Možemo da iznenadimo Makabi s ovakvim pristupom", uverava hrvatski stručnjak.

 

 

Klafurić je ostao zatečen isključenjima Đorđevića i Banjca u prvom poluvremenu, koji su promenili tok meča.

"Neobična, čudna utakmica zbog dva crvena kartona. Šteta što do tada nismo bolje realizovali šanse za kontranapade, to nam je bila taktička postavka, da iznenadimo Makabi iz kontri. Imamo igrače koji su sposobni to da naprave", imao je plan šef stručnog štaba srpskog kluba.

Ni njgov prethodnik na klupi Topolčana, Žarko Lazetić, ne smatra da su Izraelci praktično završili posao.

"Čestitam mojim igračima na dobroj utakmici. Mogu da analiziram prvo poluvreme, kad smo bili 11 na 11 i bili smo bolji. Kontrolisali smo igru, postigli gol. Čestitam i TSC-u na dobroj borbi, nije im bilo lako u drugom delu. Posao nije gotov, imamo drugu utakmicu za sedam dana. Biće potpuno drugačija. Ovo nije bila emocinalno laka utakmica za mene i moj trenerski tim, ostvarili smo lepe uspehe u poslednje dve i po godine. To je život, profesionalci smo, sada smo u fantastičnom klubu. Bilo je čudno videti igrače na suprotnoj strani", poručio je iz Mađarske čovek koji je do prošle sezone vodio TSC.