UEFA Liga Evrope

TSC protiv bivšeg "šefa" traži prolaz u grupnu fazu Ligu Evrope, Kalafurić i Pantović optimisti: Neutralan teren naša prednost

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 14:04
Miloš Pantović, fudbaler TSC-a MN Press
Miloš Pantović, fudbaler TSC-a

Udariće TSC sutra od 20.00 časova u plej ofu za Ligu Evrope na čoveka koji ih najbolje poznaje. Žarka Lazetića. 

Ekipa iz Bačke Topole evopski put krenuće iz mađarskog grada Sombathelja, koji će biti domaćin izraelskom Makabiju iz Tel Avia.  Sudbina je htela da se baš sastanu Lazetićev bivši i sadašnji klub.

 

 

Upravo je to i otežavajuća okolnost za ekipu iz Bačke Topole, koju je kreirao i do juče praktično vodio sa uspehom pomenuti trener.  Ipak, Dean Kalafurić smatra da se ništa neće rešavati u prvom meču.

"U evropskim utakmicama se igraju dve utakmice, a mi smo dobili veoma respektabilnog protivnika, koji ima iskustvo i dobre rezultate u evropskim takmičenjima. Izraziti su favoriti u oba meča, što pokazuju i kladionice. Naravno, u fudbalu su iznenađenja uvek moguća, a mi verujemo da možemo da iznenadimo. U utakmice ulazimo sa ciljem da se plasiramo u LE", rekao je Dean Klafurić.

Pantović: Ništa se sad ne rešava

Miloš Pantović, veruje da TSC može da se plasira u Ligu Evrope, ali u isto vreme napominje da je tu Lazetić ustvari naajteži rival.

"Dobro poznajemo protivnika, pogotovo jer ih predvodi naš bivši trener, znamo šta možemo da očekujemo, pripremali smo se, dobro trenirali i analizirali. Ništa se neće rešavati u prvom meču, a drugi igramo na domaćem terenu i pred našim navijačima i nadam se da ćemo uspeti da učinimo da se u ovom dvomeču sve rešava u poslednjih 90 minuta", rekao je Pantović.

Šef struke TSC-a je potvrdio da je zdravstveno stanje igrača dobro i da su svi spremni, osim Aleksandra Ćirkovića.

"Dobro smo trenirali i analizirali smo njihovu igru kako bi uočili koje su im slabosti ali i prednosti, naravno, isto su uradili i oni kao što se uvek radi pred svaku utakmicu, pogotovo ovako važnu. Ipak, jedina istina u fudbalu se piše na terenu. Makabi ne igra kod kuće, a svaki tim to voli i oseća se bolje i prijatnije i tamo ima veće samopouzdanje. To što se igra na neutralnom terenu, jeste određena prednost za nas, ali danas su te razlike sve manje i manje".

Topolčani ne igraju baš kao prošle godine, ali Kalafurić ne sumnja u svoj tim.

"Cilj nam je da budemo aktivan protivnik i da pokušamo da pronađemo put do pobede. Lazetić je tek nedavno prešao u izraelski klub i verovatno bolje poznaje TSC od svog sadašnjeg tima, ali mi sada imamo neke druge zahteve i principe koje sledimo. Ne treba zanemariti i to da fudbaleri isto tako poznaju njega kao trenera. Prednost jeste što je bio na klupi našeg kluba, ali i igrači znaju njegove postulate, zahteve i ideju, tako da možemo reći da smo izjednačeni", zaključio je Klafurić.

 

 

Revanš duel je planiran za 29. avgust na TSC areni u Bačkoj Topoli.