UEFA Liga Evrope

Karlik Džons propušta "Crno-belu simfoniju": Sudanac ne stiže na promociju novog tima Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.08.2024 17:48
Karlik Džons, novi košafrkaš Partizana, sprečen da prisustvuje svečanosti u Beogradu Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Karlik Džons, novi košafrkaš Partizana, sprečen da prisustvuje svečanosti u Beogradu

Karlik Džons stiže na sutrašnji trening potpuno renoviranog košarkaškog tima Partizana, na početku priprema za sezonu 2024/25, ali je sprečen da prisustvuje večerašnjoj "Crno-beloj simfoniji" u MTS dvorani. 

Zbog kašnjenja avionskog leta reprezentativac Južnog Sudana nije u mogućnosti da bude među brojnim novajlijama koje će bivši šampion Ecrope predstaviti svojim navijačima na svečanom događaju, za koji su planule ulaznice.

Od njega se dosta očekuje u novoj Evroligi, pre svega, ali u AdmiralBet ligi i Kupu Radivoja Koraća, takmičenjima u kojima crno-beli prošle sezone nisu ispunili nijednu od ambicija. Zbog toga su i napravljeni vekiki kadrovski rezovi.

Karlik Džons rođen je u Sinsinatiju i ima 26 godina. Visok je 1.85m i najbolje se snalazi na poziciji plejmejkera. U pitanju je bivši MVP Razvojne lige za sezonu 2022/23 i lider u asistencijama na prošlom Mundobasketu. Neko vreme igrao je u Dalasu, Denveru i Čikagu, ali, pošto nije dobio pravu šansu u NBA ligi, proteklu sezonu proveo je u Kini. 

Da podsetimo, Partizan je zasada ozvaničio samo Ifea Lundberga, Vanju Marinkovića i Frenka Ntilikinu, dok će večeras to učiniti sa Arijanom Lakićem, Sterlingom Braunom, Dvejnom Vašingtonom, Mariom Nakićem, Isakom Bongom, Ajzeom Majkom, Tajrikom Džonsom, Brendonom Dejvisom, Mitrom Bošnjakovićem i Aleksejem Pokuševskim. Takođe u timu je ostao i Balša Koprivica.