UEFA Liga Evrope

Ajaks u ludoj penal seriji izbacio Panatinaikos: Maksimović i Mladenović među atinskim tragičarima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2024 23:32
Fudbaleri genta slave trijumf protiv PAO Profimedia
Fudbaleri genta slave trijumf protiv PAO

Kakav spektakl su večeras videli Amsterdam i Evropa, neviđeni i teško ponovljivi! Ajaks i Panatinaikos su posle 90 minuta i 0:1 za goste, zbog obrnutog ishoda prvog meča, morali u dodatnih pola sata produžetaka, onda i na penal rulet, a tu se lopta zakotrljala čak 34 puta, do konačnih 13:12 za Holanđane! I njihov prolazak u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Bila je to najduža u u istoriji UEFA kako u klupskim, tako i u reprezentativnim takmičenjima. Do večeras rekorderi su bili U21 reprezentativci Holandije i Engleske, s 32 jedanaesterca, pre nego što je "oranje" slavilo sa 13:12.

Večeras na "Johan Krojf areni" isti broj realizovanih jedanaesteraca, ali dva više u ukupnom zbiru. Koliko je samo drame viđeno u "gradu mostova", timovi su u serijama pogađali, promašivali, golmani briljirali....

 

 

Više nije bilo pitanje tehnike i jaline udarca, već samo mentalne izdržljivosti i igre živaca, jer nezamislivo je teško posle toliko napora, ushićenja i razočarenja ostati pribran. I, na kraju krajeva, imati petlju...

Nemanja Maksimović i Filip Mladenović nisu se libili da se kratko zalete i šutiraju, ali srpski reprezentativci nažalost su završili među petoricom igrača atinskog kluba kojma se nije posrećilo da budu savršeni u odsudnom trenutku.