UEFA Liga Evrope

Matija Kroči-Torti, trener Lugana: Da demonstriramo glad i želju da prođemo Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 18:30
Matija Kroči-Torti, šef struke Lugana Guliver
Matija Kroči-Torti, šef struke Lugana

Fudbaleri Partizana sa minusom od jednog golaa otputovali su u Lugano gde ih čeka revanš meč sa istoimenim klubom iz Švajcarske.

Trener Lugana Matija Kroči-Torti ističe da će njegov klub obezbediti plasman u Ligu Evrope, što znači da Švajcarci ne daju mnogo šanci izabranicima Aleksandra Stanojevića.

"Kada je u pitanju utakmica u Beogradu, najviše mi se dopala smirenost od prvog minuta. Momci su igrali bez pritiska, protiv rivala kakav je Partizan koji svake godine igra u Evropi i navikao je da igra ove faze takmičenja. Pokazali smo od prvog zvižduka da želimo pobedu i to mi se dopalo", rekao je Kroči-Torti.

Revanš je zakazan u četvrtak od 20.30 u Švajcarskoj, a Lugano se uzda u traadiciju. U prethodnih sedam sezona u tri navrata pomenuti klub je igrao grupnu fazu evropskih takmičenja.

"Protivnik koji pretrpi poraz u prvoj utakmici ima sedam dana da promeni određene stvari. Biće potrebno da se dobro prilagodimo, posebno u defanzivi. Ono što bih voleo da vidim od prvog minuta je da još jednom demonstriramo glad i želju da prođemo dalje. Želja navijača i kluba je da igramo Ligu Evrope. To je cilj, od trenutka kada zakoračimo na teren, ne možemo da dopustimo sebi pogrešan stav", dodao je treneer Švajcaraca