UEFA Liga Evrope

Možemo da prođemo, ako budemo pravi: Đorđe Jovanović veruje u Partizan protiv Lugana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 10:57
Đorđe Jovanović, fudbaler Partizana, oprezni optimista pred revanš s Luganom MN Press
Đorđe Jovanović, fudbaler Partizana, oprezni optimista pred revanš s Luganom

Fudbaleri Partizana otputovali su danas u Švajcarsku, a na sutrašnji revanš meč trećeg kruga kvalifikacija za Ligu Evrope (20.30, TV Arena Premium) poneli su gol minusa iz beogradskog duela s Luganom. Đorđe Jovanović, ipak, smatra da je moguće u Tunu nadoknaditi propušteno u prethodnih 90 minuta.

Napadač crno-belih ne preti rivalu, valjda svestan da je njegov tim bio skroman na stadionu u Humskoj (0:1), ali veruje da nije još ispuštena šansa da se stigne na prag LE i, u tom slučaju, obezbedi grupna faza Lige konferencije.

"Ako budemo pravi, mislim da možemo da prođemo dalje. Nemamo šta da kalkulišemo, moramo da damo jedan, pa drugi gol... Idemo korak po korak, važno je da imamo aktivan rezultat", poručio je Jovanović danas s beogradskog aerodroma.

Jovanović nije hteo da se osvrće na teško stradanje u dvomeču za Ligu šampiona, protiv Dinama iz Kijeva, čiji su se igrači u međuvremenu probili do plej-of etape trke za najjače UEFA takmičenje, a nije hteo ni da se unapred žali na teren s veštačkom travom.

"Istina je da mi u Srbiji uglavnom ne igramo na takvoj podlozi, ali većina igrača Partizana već ima to iskustvo. Takođe, ni Lugano ne igra svoje prvenstvene utamkice na veštačkoj travi. tako da smo u istoj situaciji. Ponavljam, potrebno je da mi budemo pravi...", podvlači iskusni napadač, koji je ovog leta došao iz Švajcarskog Bazela.

Nekadašnji polaznik Partizanove škole fudbala očekuje drugačiji susret od onog pre nedelju dana.

"Očekujem tešku utakmicu, uz nadu da ćemo ovog puta i mi iskoristiti naše šanse. U Beogradu je samo Lugano", zaključio je centarfor Partizana, za čiji sutrašnji sastav konkurišu 24 igrača.