UEFA Liga Evrope

Fudbaleri Partizana otišli na revanš meč sa Luganom: U avionu i Saldanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 10:30
Fudbaleri Partizana, pred put na revanš meč sa Luganom FK Partizan
Fudbaleri Partizana, pred put na revanš meč sa Luganom

Fudbaleri Partizana otputovali su ovog jutra u Švajcarsku, gde ih sutra u Tunu očekuje drugi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Luganom (20.30, TV Arena Premium), a trener Aleksndar Stanojević računa na 24 igrača u pokušaju da se stigne i prestigne prednost rivala iz Beograda (0:1).

Primetno je da se na spisku putnika našao i Mateus Saldanja, koji u iščekivanju prodaje u inostranstvo nastupa maltene samo u međunarodnim utakmicama. U prva četiri kola Mozzart Bet Superlige Srbije bio je starter samo protiv Naprerka u startnoj rundi domaćeg takmičenja, dok ga u ostalim nije uopšte bilo u protokolu. 

 

 

Brazilski ofanzivac odigrao je svih 180 minuta dvomeča protiv Dinama iz Kijeva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, u kojima su se crno-beli proveli kao bosi po trnju, a bio je starter i protiv Lugana na Topčiderskom brdu. 

U međuvremenu, po rečima trenera Aleksandra Stanojevića, nije ni trenirao. Uprkos tome, poveden je u Švajcarsku, a sutra uveče ćemo videti da li će biti u prvih 11 ili će šansu čekati na klupi sa rezervistima. 

Osim njega za mesto na terenu u meču s Luganom konkurišu još: GOLMANI: A. Jovanović, Stevanović, Krunić; DEFANZIVCI: Lazarević, Marković, De Medina, Mujakić, Filipović, Jurčević, Antić; VEZISTI: Arijaga, Zahid, Šćekić, Ovusu, Grimaldo, Severina, Goh, Natho, Zubairu, Trifunović, Kalulu; NAPADAČI: Đ. Jovanović, Saldanja, Nikolić.