UEFA Liga Evrope

(KRAJ) Partizan - Lugano (0:1): Crno-beli ponovo poraženi, ali nada nije izgubljena!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2024 21:55
Mateus Saldanja u napadu protiv Lugana MN Press
Mateus Saldanja u napadu protiv Lugana

 

Partizan - Lugano 0:1 (0:0)

Beograd
Stadion: Partizana 
Kapacitet: oko 3000
Sudija: Zander van der Ejk (Holandija)
Strelci: Zanoti (73)
Žuti kartoni: Zubairu - Bislimi

Partizan: Jovanović, De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević, Arijaga, Zahid (od 79. Nikolić), Severina (od 57. Grimaldo), Kalulu (od 57. Natho), Zubairu (od 46. Goh), Saldanja (od 74. Jovanović).

Lugano: Saipi, Zanoti, Papadopulos, El Vafi, Valensuala, Mahmud (od 68. Koreia), Grgić, Aliseda (od 68. Vladi), Bislimi (od 80. Maček), Kimigani (od 68. Dumbia), Pšibilko (od 55. Mahu).

Kraj utakmice!

Partizan je ponovo izgubio u Evropi. Ovaj put, nije delovao apsolutno podređen, ali ko mari kada se u Švajcarsku putuje sa zaostatkom. Bilo je šansi i u drugom delu, a najbolju je imao Grimaldo, ali je Saipi dobro odbranio. Ostaje žal za propustom odbrane kod gola Zanotija i Mujakićevim kašnjenjem. Takođe, pitanje je da li su izmene u nastavku bile dobre, s obzirom da se izgubila prodornost ulaskom Jovanovića, Nikolića, i neočekivano Grimalda. Ispostailo se da je Partizanu ona šansa Severine u prvom delu potpuno došla glave. Što se Lugana tiče, koliko je delovao kao baiuk na početku, od kada je završen dvomeč sa Fenerbahčeom, sada je predstava totalno drugačija, i vidno je da Partizan može da se nadmeće. Očekuje nas vrlo zanimljivih 90 minuta na gostovanju... 

Drugo poluvreme

Sudija je dodao 5 minuta nadoknade!

88. minut - Spasava Jovanović katastrofu odličnom odbranom šuta iz velike blizine golu. Ima nade za Partizan, ali mora bolje u fazi napada. Fali ona hitrina iz prvog dela i korišćenje praznog prostora. Deluje da je sa Severininim i Zubairuovim izlaskom dosta toga nestalo. 

Pogledajte gol Lugan!

85. minut - Evo prilike za Partizan. Grimaldo se izborio za loptu u kaznenom prostoru i uputio udarac, ali je Saipi bio na mestu. Fali završnica crno-belima...

79. minut - Izlazi Zahid, a ulazi Nikolić. Takođe, nešto ranije je teren napustio Saldanja, a ušao je Jovanović. Crno-beli hoće da makar uđu u revanš poravnani. 

73. minut - Gol za Švajcarce postigao je Zanoti. Dobro je izgledao Partizan i velika šteta za ovakav rasplet... Mahu je ostavio loptu Italijanu, a ovaj je nekako sam neometano šutnuo sa ivice šesnesterca. Mujakić je bio suviše spor u bloku.

67. minut - Pomalo ispod radara prolazi odlična igra Jurčevića po levom boku. U dva navrata je prilično dobro intervenisao u zadnja dva minuta, prilikom osetno snažnog pritiska. Sve je očitije da je Partizan u liku Slovenca dobio neočekivano dobro pojačanje.

64. minut - Probudila se i atmosfera u Humskoj. Iako nema juga, zapad i istok bodre crno-bele. Ovo bi mogao biti vetar u leđa za taj jedan gol...

62. minut - Kimigani je pokušao iz kaznenog ali je prebacio prečku Jovanovićevog gola. Preti i Paritzan iz kornera. Centrirao je Natho, a lopta je pala u šesnesterac, ali niko je nije pokupio.

57. minut- Dvostruka promena u Paritzanu. Kalulua, inače odličnog u prvom delu, i nastavku igre, menja Natho, dok Grimaldo debituje u Evropi i ulazi na mesto Ksandera Severine. Partizan hoće pobedu... 

52. minut - Voema slična akcija kao i prošla, samo je ovaj put Kalulu pao u kaznenom prostoru, ali je Van der Ejk samo pokazao da se podigne...

50. minut - Evo pritiska Partizana, i ponovo iz tranzicije. Saldanja je poveo, i spustio loptu na krilo za Goha koji je poslao oštar pas u kazneni prostor. Tamo je bio Kalulu, ali nije uspeo da uputi udarac od bloka. 

46. minut - Partizan će u nastavku igrati sa Gohom, koji ulazi umesto Zubairua. Pametna odluka jer, iako je dobro odigrao prvi deo. vidno je tu bilo previše želje i zaista može doći do neželjenog crvenog kartona. Nadamo se da će i Korejac u nastavku ispomagati odbranu kao nekadašnji igrač Jedinstva.

POČINJE DRUGI DEO IGRE!

Prvo poluvreme

KRAJ PRVOG DELA! 
Sudija je produžio prvih 45. minuta tek za minutu, tako da nije bilo prostora da se nešto desi. Ostaće žal za promašenom šansom Ksandera Severine u 35. minutu utakmice. Pored toga, većinom su u pitanju bili kontranapadi koji nisu dovodili do opasnosti. 

45. minut - Mahmud je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali je Jovanović bio na lopti i lako je sprečio ovaj udarac. Partizan je u prvom delu bio relativno opasniji, ali prilično nekonkretan, kada bi mu se ukazala prilika da dođe do šanse da ugrozi Saipija. 

38. minut - Ponovo prete crno-beli! Sada je Saldanja u padu pokušao da savlada Saipija, ali je gađao pravo u njega iz šesnesterca. 

35. minut - Najbolja prilika za Partizan. Zahid je ušao u tranziciju i oslobodio se pratioca. Poslao je dobru loptu Severini pred gol, ali je Saipi, golman Švajcaraca istrčao i izblokirao udarac.

32. minut - Ponovo Partizanov Brazilac preti iz kontranapada. Uspeo je da predribla jednog čuvara, ali mu se Papadopulos isprečio telom na ulazu u kazneni prostor. Neophodna je konkretnost, a za to će napadu trebati podrška u tranziciji. 

29. minut - Zubairu je pomalo bespotrebno zaradio žuti karton nesmotrenim startom u bezopasnoj zoni. 

25. minut - Sada je i Saldanja imao dobar solo kontranapad, ali je ubrzo bio stignut i udvojen. Partizan mora da kapitalizuje na ovu visoku postavku defanzivaca Lugana. 

22. minut - Severina je imao odličnu prililiku za kontru i naizgled je bio fauliran, ali sudija Van der Ejk ništa nije svirao. Šteta!

16. minut - Odlična prilika za Lugano. Pšibilko je dobio loptu u srcu kaznenog prostora, okrenuo se i pucao preko gola. Švajcarci su u velikoj meri preuzeli inicijativu, međutim, ni oni nisu konkretni već ponajviše drže loptu usvojim nogama i čekaju da se otvori prostor kao u 16. minutu. 

14. minut - Lugano je imao prekid u opasnoj zoni za šut na 25 metara od gola. Ipak, prekid se pokazao kao neuspešan nakon slabog centaršuta. 

9. minut - Ponovo Bislimi pokušava sa distance nedovoljno precizno. 

7. minut - Defanzivci Lugana prilikom svojih napada stoje prilično visoko, što je već u tri navrata omogućilo Partizanu da brzo prenese igru na protivničku polovinu. Sada su i Švajcarci imali prvi udarac na gol, ali usled velike distance, Jovanović je lako primirio silovitu loptu. 

5. minut - Sada su crno-beli imali i pravu priliku. Kalulu je dobio solidnu loptu u prostor u kaznenom prostoru, ali ju je snažnim udarcem prebacio preko gola. 

2. minut - Prvi udarac za Partizan imao je Mateus Saldanja, ipak bio je prilično neprecizan. Dobro je videti da crno-beli otopočetka pokušavaju napasti. 

Utakica je počela!

 

 

Pre meča 

19.32 - Kao što je i najavljeno pre meča, na stadionu Partizana je poseta prilično slaba. Na slici možete videti malobrojne navijače Lugana koji su doputovali na gostovanje u Beograd. 

Privatna arhiva

Navijači Lugana na meču sa Partizanom

19.04- Šef stručnog štaba srpskog vicešampiona je odlučio da priliku od prvog mminuta pruži novajliji Ibrahimu Zubairu.

 

 

18.59 - Trener Partizana, Aleksandar Stanojević, istakao je da bi ovaj meč mogao biti poslednja šansa za neke od fudbalera koji nisu bili na zavidnom nivou, te da će meč sa Švajcarcima biti vrlo težak bez navijača. 

 

18.55 - Onaj koji ispadne, naćiće se oči u oči sa pobednikom iz duela belgijskog Genta i Silkerborga. 

 

19.53 - Ko god pobedi u švajcarsko-srpskom dvomeču, u plej-ofu za Ligu Evrope će se susresti sa turskim Bešiktašom.