UEFA Liga Evrope

Kvalifikacije za LE na Arena sport: Partizan dočekuje Lugano (20.00) u Humskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2024 08:50
Fudbaleri Partizana dočekuju Lugano MN Press
Fudbaleri Partizana dočekuju Lugano

Fudbaleri Partizana večeras nastavljaju borbu za mesto na međunarodnoj sceni. Posle eliminacije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, crno-beli pokušaće da se domognu plej-ofa drugog po jačini evropskog takmičenja, a rival u trećem kolu kvalifikacija biće ekipa Lugana. 

Prva utakmica dvomeča igraće se večeras u Humskoj (20.00), uz direktan prenos na Areni 1 Premium, a ukoliko ekipa Aleksandra Stanojevića eliminiše švajarskog predstavnika, obezbediće evropsku jesen, makar i u Ligi konferencija. Revanš je zakazan za četvrtak, 15. avgust.

Obe ekipe započele su inače evropsku avanturu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali su tamo doživeli očekivane poraze od Dinama iz Kijeva, odnosno Fenerebahčea, pa su bili primorani da se "spuste" u niži rang. 

Posle 6:2 u Poljskoj i 0:3 u Beogradu, bilo je jasno da crno-beli u ovom trenutku nemaju kvalitet za LŠ. Stanojević je više puta isticao da igrači nisu dovoljno uigrani, kao i da fizička sprema njegove ekipe nije na odgovarajućem nivou, bez obzira šta kažu rezultati u domaćem prvenstvu, ali, uprkos tome, navijači i dalje gaje pozitivne misli.

Ipak, protiv Lugana neće biti lako. U pitanju je ekipa koja je odlično parirala Fenerbahčeu, kojeg sa klupe predvodi Žoze Murinjo, da bi na kraju nesrećno izgubila 6:4 u dvomeču. Tokom tih utakmica, švajcarski predstavnik pokazao je da voli da drži loptu u nogama i ditkira tempo utakmice, kao i da bez većih problema može da se nosi sa jačim rivalima, pa će biti intersantno videti kako će odgovoriti večerašnjem izazovu u Humskoj. 
 


"Pred nama je značajna utakmica. Izašli smo iz utakmice sa Fenerbahčeom podignute glave i svesni smo da možemo igrati na određenom nivou. Sada igramo protiv istorijski značajnog kluba u evropskom fudbalu. Igrali su izuzetno zanimljiv meč protiv Dinamo Kijeva i imaju tri pobede u domaćem šampionatu, tako da je u pitanju jak tim”, rekao je uoči ovog duela trener švajcarskog tima Matija Kroci-Toti.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da će njegovoj ekipi biti potreban dobar rezultat u Humskoj, kako bi igrači podigli samopouzdanje posle eliminacije i bruke od Dinama iz Kijeva.

"Novi dvomeč sa željom da probamo da izborimo grupnu fazu u Evropi. Nismo se dobro pokazali u prošlom dvomeču, bili smo loši. Očekuje nas teška utakmica, nadam se najboljem. Spremno dočekujemo meč sa Luganom. To je uigran tim, vrlo pokretljiv koji napada na tazne načine. Biće za nas više prostora, svesni smo da nas čeka teška utakmica, pošto se nalaze u dobroj formi", rekao je Stanojević.

UEFA Liga Evrope, 3. kolo kvalifikacija

Utorak

Panevežis - Makabi TA  1:2 (2:0)
/Gusias 70 - Perec 3, Turgeman 10/

Petrokub - TNS 1:0 (1:0)
/Dejvis 20 AG/

Četvrtak

Ki Klaksvik - Borac BL 19.00 (A1P)
Molde - Serkl Briž 19.00
Trabzon - Rapid 19.00
Krivbas - Plzenj 20.00
Paantinaikos - Ajaks 20.00 (A2P)
Partizan - Lugano 20.00 (AP1)
Rijeka - Elfsborg 20.00
Santa Koloma - RFS 20.00
Celje - Šamrok 20.15
Dinamo Minsk - Linkoln 20.45
Braga - Servet 21.30

Revanš je na programu 15. avgusta