UEFA Liga Evrope

Frančesko Farioli za TV Arena Sport: Rezultat pokazuje pogrešno, prošli smo sa puno muke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 22:45
Frančesko Farioli pomenuo je i nekadašnjeg reprezentativca Srbije, Filipa Đuričića Tanjug / AP Photo/Darko Vojinovic
Frančesko Farioli pomenuo je i nekadašnjeg reprezentativca Srbije, Filipa Đuričića

Fudbaleri Vojvodine ostali su poraženi protiv holandskog predstavnika Ajaksa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope rezultatom 3:1 (0:0). Tim sa severa Srbije se uopšte nije obrukao i u dva meča je uspeo u da koliko toliko parira klubu koji je pre samo nekoliko sezona igrao polufinale Lige šampiona. 

Posle utakmice je za TV Arena Sport govorio šef struke Ajaksa, Frančesko Farioli, koji je imao samo reči hvale za domaće fudbalere, ističući da rezultat pokazuje potpuno drugačiju i pogrešnu sliku. 

"Hvala vam puno za  lepe reči", započeo je italijanski strateg, odgovorivši voditeljki Arene na čestitke povodom prolaska: 

"Moramo odati i priznanje igračima jer su oni zaslužni za uspeh, ali i pohvaliti Vojvodinu. Evo, već 15 dana smo znali ko će biti naš protivnik i izgledali su odlično. Bilo je jako teško pobediti u ovoj bici, nije bilo uopšte lako, ali smo uspeli sa puno muke, iako rezultat pokazuje drugačije, tojest pogrešno"

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bs

Frančesko Farioli na meču sa Vojvodinom

"Znam par igrača koji igraju u Panatinaikosu, posebno mislim na Filipa Đuričića, sa kojim sam bio u Sasuolu. U pitanju je veoma dobar klub sa odličnim trenerom. Igraćemo u teškoj i specifičnoj atmosferi. Atina ima veliki stadion i ozbiljne navijače. Naša priprema počinje danas. Imamo mali oporavak, i odmah nastavljamo da se spremamo za Panatinaikos", dovršio je Farioli. 

Naredni protivnik Vojvodine će biti slovenački Maribor u kvalifikacijama za Ligu konferencije, dok Ajaks nastavlja takmičenje na putu do Lige Evrope protiv Panatinaikosa.

Ovaj susret, kao i duele ostalih srpskih klubova, možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.