UEFA Liga Evrope

Jovan Damjanović za TV Arena sport: Vojvodina zaslužila da što duže ostane u Evropi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 22:29
Jovan Damjanović, selektor srpskih igrača MN Press
Jovan Damjanović, selektor srpskih igrača

Posle utakmice između Vojvodine i Ajaksa, Jovan Damjanović, selektor srpskih kadeta, pohvalio je igru Novosađana, iako je poraz od ekipe iz Amsterdama na kraju ubedljiv.

Imala je posle prvog poluvremena sve u svojim rukama Vojvodina, ali im je koncentracija popustila u finišu utakmice. U svakom slučaju Novosađani su odigrali hrabro, što se svidelo i selektoru "orlića".

"Odigrala je Vojvodina hrabro. Bili su relativno blizu pozitivnog rezultata i što je najvažnije mislim da su bili konkurentni. Možemo svi zajedno da budemo zadovoljni kako su reprezentovali srpski fudbal. Nadam se da će da prođu Maribor. Želim im sve najbolje", rekao je Jovan Damjanović.

Osvrnuo se selektor srpskih "orlića" i na ono što čeka Novosađane u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

"Na osnovu svega što sam video u prethodna dva meča, mislim da Vojvodina ima lepu šansu da prođe Maribor. Neću da kažem da su favoriti, ali verujem da mogu da prođu  i odigraju još dve kvalitetne utakmice. Zaslužili su da što duže ostanu na evropskoj sceni". 

Pohvalio je i ono što radi uprava kluba iz Novog Sada. 

"Vojvodina je u uzlaznoj putanji kao klub, deluje da i nema mnogo fluktuacije u igračkom kadru. Pojačanja  su im smislena, jedna jako iskusna ekipa. Imaju dovoljan broj domaćih, ali i stranih igrača. Dobar balans je napravljen. Vidim i kolega Bandović kad priča ima jasnu viziju šta želi i šta hoće da radi. Kad čujem to uz podršku čelnika kluba, onda i imate čemu da se nadate. Generalno oni se u našoj ligi, a i u Evropi trude da rade ono što su činili večeras. To može da nam da nadu da će u kontinuitetu biti dobro", zaključio je Damjanović.