UEFA Liga Evrope

UEFA Liga Evrope: Vojvodina poražena od Ajaksa, nastavlja učešće u Ligi konferencije duelom protiv Maribora

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 22:00
Fudbaleri Vojvodine pružili su dobar otpor u Bačkoj Topoli FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ/ bs
Fudbaleri Vojvodine pružili su dobar otpor u Bačkoj Topoli

Sreća definitivno nije bila saveznik fudbalerima Vojvodine. Uprkos odličnoj igri posebno u prvom delu meča, Novosađani su pred domaćim navijačima poraženi od Ajaksa sa - 1:3.

Hrabro, organizovano, bez respekta odigrala je Vojvodina prvih 45 minuta protiv favorizovanog Ajaksa, čak je bila i bliža da dođe do prednosti, ali je Ivanović šutirao pored stative u drugom minutu nadoknade. 

 

 

Nošeni pesmom sa tribine, Novosađani su dobro otvorili meč. Već u sedmom minutu, Nikolić je poslao loptu do Bamidelea na desni bok, ovaj je primio i pokušao da gađa dalji ugao, ali mu je golman Pasver odbranio udarac.

Sve do sredine prvog poluvremena igralo se ugalvnom na sredini terena bez pravih šansi. U 23. minutu otvorio se prostor za kontru Vojvodine posle prekida na polovini domaćina, ali Seri nije iskoristio "rupu" između defanzivaca Ajaksa da spoji Bamidalea sa golom. Njegov pas u prostor nije bio dovoljno brz tako da ga je jedan od odbrambenih fudbalera gostiju presekao.

Nastavili su fudbaleri Vojvodine da nižu šanse, ali su se sa druge strane i odlično branili, mada je bilo malih propusti u defanzivnoj liniji. Sičenje je u 23. minutu stigao Rasmusena, koji je odličnim prijemom izbio sam ispred gola, ali je defanzivac Vojvodine uspeo da ga sustigne i isprati ga do kraja. 

A onda je ponovo fantastičan potez napravio Sičinje u 33. minutu. Sada je sa gol-linije izbio loptu posle šuta hrvatskog internacionalca Šutala. 

Pretila je u finišu prvog dela igre Vojvodina sa svih strana. U prvom minutu nadoknade Seri je otvorio kontru, imao je domaći tim situaciju tri na tri. Krilni fudbaler Vojvodine je loptu sa levog boka prebacio u sredinu do Ivanovića. Ovaj je prošao na desnu stranu, ali je sa svega nekoliko metara šutirao pored dalje stative.

Tražili su u poslednjim sekundama i penal sa klupe Vojvodine, ali se sudija nije oglasio. 

Ajaks je ipak bolje otvorio drugo poluvreme. Ono što nije uspeo u prvom, pošlo je za nogom Šutalu u 53. minutu. Akpom je potpuno neometano šutirao sa desetak metara posle kornera, Carević je sjajno odbranio udarac, ali kod šuta hrvatskog defanzivca iz odbitka nije mogao ništa - 0:1. 

Nije radost gostiju dugo trajala. Samo što je ušao u igru, Nikolić se ubacio po desnom boku i uputio loptu na drugu stativu, a ona je završila u mreži gostiju, čini se uz pomoć Šutala - 1:1.

Kada se očekivao kraj utakmice, odnosno da Vojvodina pokuša da dođe do drugog gola, usledio je hladan tuš u Bačkoj Topoli. Ostao je sam sam Hato na ivici kaznenog prostora, a onda je odlično šutirao i sjajno pogodio dalji ugao. Nije Carević mogao ništa - 1:2.

Trudili su se Novosađani da dođu do izjednačenja, ali jednostavno nije bilo prilika za to. Umesto izjednačenja u prvom minutu nadoknade, izabranici Božidara Bandovića primili su još jedan gol, a strelac je bio Traore.

U trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, Vojvodina će igrati sa Mariborom, a Ajaks nastavlja kvalifikacije u Ligi Evrope duelom protiv "zelenih" iz Atine.

Vojvodina - Ajaks  1:3 (0:0) 


Stadion: TSC Arena. Žuti kartoni: Vukanović (Vojvodina), Tejlor (Ajaks) Strelci: /Nikolić 59 - Šutalo 53, Hato 85, Traore 90+1 /

VOJVODINA: Carević, Butean /57. L. Nikolić/, Sičenje, Crnomarković, Baros - Petrović, U. Nikolić /57. Radulović/, Poletanović /76. Savićević/ Bamidele /76. Veličković/, Seri, Vukanović /43. Ivanović/.

AJAKS (4-3-3): Pasver, Renš, Šutalo, Bas, Hato, Fic Džim /71. Hlinson/, Henderson, Tejlor /46. Van den Bomen/, Rasmusen /60. Godts/, Akpom /80. Traore/, Forbs /60. Berhujs/.