UEFA Liga Evrope

Jovan Damjanović za TV Arena sport: Očekujem hrabru Vojvodinu, kao u Amsterdamu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 19:45
Jovan Damjanović, selektor kadeta Srbije MN Press
Jovan Damjanović, selektor kadeta Srbije

Jovan Damjanović, selektor sprskih kadeta, govorio je za TV Arena sport o reprezentaciji,mladim talentima u domaćem fudbalu, a onda se osvrnuo i na utakmicu između Vojvodine i Ajaksa

Kao što je poznato kadetska reprezentacija Srbije pod vođstvom mladog selektora bila je među tri ekipe na Evropskom prvenstvu na Kipru. Za većinu igrača, Damjanović tvrdi da će jednog dana biti uzdanice i A selekcije. 

"Radim sa trenutno najtalentovanijom generacijom u Srbiji. Generalno naša zemlja je uvek imala talentovane igrače samo je pitanje kako ćemo ih razvijati dalje. Sama ta smena generacije što se tiče A tima trebalo bi da bude prirodna. Videli smo da na Evropskom prvenstvom mladi mogu da prave razliku. Ima Srbija mnogo mladih i talentonvanih igrača, što smo i potvrdili. Jesmo mi među tri najbolje ekipe u Evropi, ali mene više raduje način na koji smo igrali fudbal tamo. Uspeli smo da se predstavimo na kvalitetan način. Nadam se da će što pre doći do A tima. Optimista sam, ali treba im pomoći kad dođu tu. Mislim da tu decu treba čuvati, negovati", rekao je Jovan Damjanović. 

Osvrnuo se potom selektor Srbije i na ono što je uradio Radnički 1923 protiv Mornara, odnosno Partizan u duelu sa Dinamom iz Kijeva. 

"Juče nije bio sjajan dan za nas. Kompleksna situacija, Partizan je imao i mlao jačeg rivala. Različite su stvari. Radnički 1923 je uradio mnogo dobrih stvari do sada, samim tim što su izašli u Evropu. Moraju da budu ponosni na to, ali u isto vreme da vide šta su mogli boljeda bi prošli. Igrački su bili kvalitetniji. Bili su bolji od rivalaimali su dobrog protivnika da ga prođu. Moram da ih pohvalim. Kragujevac je živnuo. Imaju nekoliko mladih dobrih igrača, koji pokazuju talenat. Uspeli su u tome da naprave rezultat i naprave mlade igrače. Rade dobar posao, iako u Evropi nisu prošli. Ipak, moram da kažem da je ovo rival kojeg su mogli da prođu". 

Partizan je doživeo debakl protiv Dinama.

"U Partizanu već duže vreme traje ta neka situacija da ne mogu da nađu put. Rezultat je kompleksna stvar, to je ogledalo svega zajedno. Uprave, a onda se tek spušta na trenera. Nije im lako. Oni znaju šta im je činiti da bi našli put u Evropi. Crvena zvezda i Partizan imaju kvalitet da nas predstavljaju u Evropi".

Pričao je Damjanović i koliko je Vojvodina uspela da nadomseti nedostatak brzine protiv Ajaksa.

"Očekujem hrabru Vojvodinu kao i u prvom meču. Što se tiče prve utakmice. Vojvodina se dobro predstavila u Amsterdamu. To je klub koji stabilno funkcioniše. Što se tiče brzine i prelaznog roka, to je komplesno pitanje i ono što trtener želi. Važan je mentalni sklop, organizacija, i svi moraju da zajedno funkcionišu. Eto kolega Bandović je imao vremena za rad, na kraju je došla nagrada. Nekada u sportu nema vremena, a taj koji je došao mora odmah da se pokaže", rekao je Damjanović.