UEFA Liga Evrope

Zašto Anhel Di Marija ne sme da se vrati u rodni Rosario?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 13:10
Anhel Di Marija ne može nazad u Argentinu Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Anhel Di Marija ne može nazad u Argentinu

Posle dosta većanja proslavljeni argentinski fudbaler Anhel Di Marija odlučio je da se na vrati u rodni Rosario i završi karijeru u lokalnom Sentralu zbog sve učestalijih pretnji narko bandi, da bi sada prvi put opširnije govorio o tome.

Za Di Mariju i njegovu porodicu, opcija povrata u Rosario više nije realna. Grad je nebezbedan i u potpunosti pripada lokalnim narko kartelima, koji se sve pitaju na ulici, pa će umesto povratka u rodnu Argentinu, svetski prvak sa "gaučosima", prema svemu sudeći, ostati u Evropi.

Kako je Di Marija u razgovoru za "Rosario Canal 3" rekao, lokalni kriminalci više puta pretili su njegovoj porodici. Navodno mu je zamereno što se ranije nije vratio u Rosario, a koliko je ozbiljna situacija, govori podatak da su nepoznati počinioci nedavno ostavili paket sa svinjskom glavom u dvorištu njegove sestre.

"Pretnje su prvo bile upućene grafitima u blizini kuće mojih roditelja, a onda su došli u do doma moje sestre. Pored svinjske glave, probušene sa metkom, ostavljena je i poruka na kojoj je pisalo da ako se vratim u Rosario, sledeća glava u paketu biće glava moje ćerke Pije", rekao je uznemireno Di Marija.
 

Nakon ovih događaja, Argentinac koji trenutno nastupa u dresu Benfike, odlučio je da se ne vraća u Rosario.

"Ti meseci su bili strašni za sve nas, mogli smo samo da sedimo i da plačemo svako veče zbog toga što mi ne daju da ostvarim svoj davnašnji san i vratim se u klub iz kojeg sam potekao".

Osim strašnih pretnji, teško su mu padale i kritike navijača Rosarija na društvenim mrežama. Mnogi su ga vređali zbog toga što ne želi da se vrati u svoj rodni grad, u klub iz kojeg je krenuo.

"Ti koji ne razumeju ne žele sebe da stave u moju poziciju ni sekundu. Lako je kritikovati druge na mrežama kada nisu u stanju da se stave u poziciju u kojoj sam ja".

Inače, Rosario poslednjih godina vrvi od kriminala povezanog sa drogom, dok narko bande po gradu vode glavnu priču, često napadajući bogatije građane i sportiste bez obzira na status koji uvažavaju u Argentini.