UEFA Liga Evrope

Šampioni sveta preko Brazila do četvrtfinala OI: Ekipa Ace Petrovića na pragu eliminacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 23:26
Reprezentacija Nemačke u četvrtfinalu Olimpijskih igara AP Photo/Michael Conroy
Reprezentacija Nemačke u četvrtfinalu Olimpijskih igara

Svetski šampioni u košarci, reprezentativci Nemačke, plasirali su se u četvrtfinale Olimpijskih igara, posle druge pobede na takmičenju u Parizu. Nakon laganog trijumfa nad Japanom, "panceri" su večeras opravdali ulogu favorita i protiv neugodnih Brazilaca - 86:73 (22:10, 18:30, 20:11, 26:22).

Evropska selekcija od starta je bila dominantna. Veći kvalitet, koheziju i dobru uigranost u napadu, demonstrirali su više od dve trećine susreta. Brazil se vratio tokom druge deonice preko Zvezdinog Jaga Dos Santosa i pokazao periode dobre igre u trećoj četvrtini, ali nije imao dovoljno energije, a ni kvaliteta da isparira svetskom šampionu do kraja.

 

 

Denis Šruder je sa 20 poena bio glavna pokretačka snaga Nemaca, Franc Vagner (17) je odigrao veliku ulogu pod reketom, a dobru partiju pružio je i Isak Bonga (15), koji bi ovog leta trebalo da postane igrač Partizana.

Sitaucija u grupi je takva da je Nemačka sa dve pobede, uz Francusku, obezbedila plasman u četvrtfinale, dok je Brazilcima ostala kakva-takva nada za nokat fazu, ukoliko pobede Japan sa dobrom razlikom.   
 

 

Standings provided by Sofascore