UEFA Liga Evrope

Petrović posle bolnog poraza: Možemo sa Ajaksom kada smo zajedno i verujemo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 23:10
Njegoš Petrović nosio je kapitensku traku na meču sa Ajaksom. MN Press
Njegoš Petrović nosio je kapitensku traku na meču sa Ajaksom.

Fudbaleri Vojvodine poraženi su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od Ajaksa rezultatom 1:0 (0:0) u Amsterdamu. Kao što rezultat govori Novosađani imaju za čime da žale, pošto su do kraja imali remi u "džepu".

Taj jedini gol Ajaksa postigao je Branko van den Bomen, momak koji je zameni o Kristijana Razmusena, četiri minuta pred kraj susreta. 

Može se čak i reći da je Vojvodina imala za čime i da žali, pošto je Aleksa Vukanović u 72. minutu utakmice pogodio stativu iz stopostotne šanse, i tako propustio da "staroj dami" donese prednost na utakmici, a potencijalno i pred revanš. 

Posle utakmice se oglasio Njegoš Petrović, koji je imao jedan interesantan udarac sa velike udaljenosti, tako da je voditelja TV Arena Sport zanimalo da li se prisetio jedne utakmice u dresu Crvene zvezde. 

"Nisam se prisetio Genta. Na treningu sa te pozicije gađam suprotni ugao, ali sada nisam lepo zahvatio loptu. Valjda će biti bolje za sedam dana", rako je kapiten Vojvodine. 

Petrović je još jednom istakao da je ponosan na čitav svoj tim i navijače kojih je bilo stotinak.

"Mogu da kažem da sam ponosan na saigrače, klub i na navijače jer nije bilo lako doći ovde. Jedva čekamo rvanš. Videli smo da možemo s njima, kada smo svi zajedno, kada imamo karakter i kada verujemo", dovršio je Njegoš Petrović. 

Pobednik ovog dvomeča, igraće protiv boljeg iz utakmica Panatinaikosa i Botev Plovdiva. U prvom susretu su Grci slavili sa 2:1 kod kuće, i relativno mirno očekuju revanš. 

Duele naših timova na putu do Evrope, kao i sledeći meč Ajaksa i "stare dame" za sedam dana, možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Kvalifikacije za Ligu Evrope, prvi mečevi 2. kola

Visla Krakov - Rapid 1:2 (0:1)
/Hofman 79 (AG) - Janson 36, Seidi 53

Ružomberok - Trabzon 0:2 (0:1)
/Trezege 39 - Čanak 90+1/

Hunedoara - Rijeka 0:0 

Molde - Silkeborg 3:1 (2:1) 
/Kasa 2, Eikrem 45+1, Eriksen 49 - Lind 35/  

Šerif - Elfsborg 0:1 (0:0)
/Hedlund 86 (P)/

Panatinaikos - Botev Plovdiv 2:1 (1:0) 
/Jermejef 8, Bakasetas 44 (P) - Korošec 71/ 

Ajaks - Vojvodina 1:0 (0:0) 

/Van den Bomen 86/ 

Kilmarnok - Serkl Briž 1:1 (0:0)
/Votson 70 - Olaigbe55/ 

Braga - Makabi Petah Tikva 2:0 (0:0)
/Horta 56, Zalazar 59 (P)/