UEFA Liga Evrope

Vojvodina i Ajaks na TV Arena sport: Novosađani traže podvig u Amsterdamu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2024 09:59
Fudbaleri Vojvodine, motivisani autsajderi u dvomeču sa Ajaksom MN Press
Fudbaleri Vojvodine, motivisani autsajderi u dvomeču sa Ajaksom

Fudbaleri Vojvodine kreću večeras motivisano i samouvereno u pohod na Ligu Evrope, iako im malo ko daje šansu u dvomeču drugog kola kvalifikacija sa Ajaksom, počev od večerašnjeg gostovanja u Amsterdamu (20.30, TV Arena 1 Premium).

Mada slavni hoandski klub poslednjih godina prolazi kroz velku krizu u svim segmentima, većina smatra da je višestruki šampion Starog kontinenta i u teoriji i u praksi bolji tim i kao takav bliži sledećoj rundi. Novosađane ne dotiču takve tvrdnje.

"Moramo da budemo disciplinovani, da nam ne popušta koncentracija svih 90 minuta. Pokušaćemo da na terenu pokažemo ono što smo trenirali prethodnih utakmica. Respektujemo protivnika, veliki klub, ali i mi imamo svoje ambicije", poručio je trener Božidar Bandović pred put u "zemlju lala".

S druge strane, njegov kolega Frančesko Farioli ne želi nijednom rečju da potceni "lale" iz srpske Atine. 

"Pogledali smo njihov tim iz prošle sezone. Takođe, želimo povratne informacije od klubova koji su igrali protiv njih.Moramo da razumemo šta će igrati tokom utakmice. Dobri su u rotiranju sistema, taktike tokom meča. Moramo biti spremni kao tim i pročitati kakav plan imaju", kaže italijanski stručnjak na klupi velikana iz Eredivizije.

U slučaju da Vojvodina ne napravi podvig u borbi za LE sledi joj priključivanje kvalifikacijama za Ligu konferencije.