UEFA Liga Evrope

Poništen otkaz Anvaru El Gaziju: Majnc izgubio bitku u sudskom procesu, još mora da plati

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2024 19:52
Anvar El Gazi, fudbaler Majnca, pobedio klub za zelenim stolom Guliver
Anvar El Gazi, fudbaler Majnca, pobedio klub za zelenim stolom

Anvar El Gazi i dalje je fudbaler Majnca, iako ga je pomenuti klub otpustio prošlog novembra - epilog je dugog procesa pred Sudom rada u istoimenom nemačkom gradu. 

Holandski fudbaler, poreklom iz Maroka, javno je na Instagramu stao na stranu Palestinaca u ratu sa Izraelom, u pojasu Gaze, zbog čega su njegovi poslodavci po hitnom postupku jednostrano raskinuli ugovor s njim.

Taj slučaj je ustalasao fudbalsku javnost u Nemačkoj i šire, a igrač nije hreo da prihvati otkaz već je presavio tabak i tužio Majnc, da bi posle više od pola godine uspeo da istera svoju pravdu.

 

 

Prema pisanju Dojče velea, El Gazi uprskoj ispisnici ostaje, makar na papiru, član Majnca i još će mu naplatiti 1.700.000 evra na ime pretrpljene finansijske štete u međuvremenu, jer nije hteo da traži drugu sredinu za sebe.

Inače, ovaj dvadesetdevetogodišnji krilni vezista član Majnca postao je kao slobodan igrač na kraju prelaznog roka prošlog leta. Sezonu pre toga igrao je za Ajaks, a pre toga za Lil, Aston Vilu, Everton i PSV Ajndhoven.