UEFA Liga Evrope

Nemačka je mnogo dala mojoj porodici, ali cilj mi je titula sa Španijom: Hoselu nema milosti prema domaćinu EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.07.2024 14:45
Hoselu, španski fudbaler, želi da eliminiše Nemce na putu ka evropskoj tituli Guliver/Photo by sportinfoto/DeFodi Images
Hoselu, španski fudbaler, želi da eliminiše Nemce na putu ka evropskoj tituli

Hose Luis mato Sanmartin, u fudbalskom svetu poznatiji kao Hoselu, ovog petka vraća se u rodni Štutgart, jer je fudbaler reprezentacije Španije na svet došao baš u gradu u kom će domaćin Evropskog prvenstva u Nemačkoj probati da stane na "rep" nedodirljivoj "crvenoj furiji" i preko nje ode u polufinale kontinentalnog takmičenja (18.00, TV Arena 1 Premium).

Tim povodom se prisetio svog kratkog odrastanja u pomenutom mestu i svega odatle pokupljenog, što ga je kasnije oblikovalo u čoveka i profesionalca u kakvog je izrastao. 

"Kao malo dete, rođen u Štutgartu, nisam bio ovde dovoljno dugo da doživim nemačku kulturu i da se setim bilo čega. Ali život i igranje ovde su uticali na mene. Poštovanje je bilo važno, kao i red, jer je ovo vrlo disciplinovana zemlja. Mama je ovde živela i radila 22 godine i tako je sigurno usadila svojoj deci vrednosti koje je naučila u Nemačkoj. Ova zemlja je mojoj porodici dala mnogo i mi smo zahvalni na tome", prepričao je doskorašnji vezista madridskog Reala.

 

 

Nemci su i fudbačski uticali na njegov razvoj, jer je nekadašnji polaznik Omladinske škole Selte jedan dobar deo karijere proveo u Hofenhajmu, Ajntrahtu i Hanover, pre nego što se izmestio u Englesku i Premijer ligu. 

"Prvo što su me naučili jeste da moram biti fizički jači. Uveli su mi poseban režim ishrane i rad u teretani, pa sam posle nekog vremena imao bolju mišićnu masu. Još jedna velika stvar koju su me naučili bila je: 'Nemoj da kasniš!' Ovo je zemlja u kojoj ljudi poštuju svoje, ali i tuđe vreme. Nikada ne kasnim na trening, intervju, medicinski tretman...". 

Sve to, međutim, ne može i neće uticati na njegov voljni momenat kada bude istrčao na teren, bez obzira što će preko puta njega biti neki od prijatelja iz "kraljevskog kluba", pre svega Toni Kros.

"Volim Tonija, ali cilj mi je da ga s mojom Španijom "nokautiram" i penzinišem! Želimo da nastavimo s dobrim igrama i rezultatima, odemo do kraja i uzmemo trofej, a za to nam je potrebno da izbacimo Nemačku", jasan je Hoselu, odnedavno član katarskog Al Garafija.