UEFA Liga Evrope

Čast je igrati s evropskim velikanom: Božidar Bandović svestan imena i tradicije Ajaksa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2024 14:00
Božidar Bandović, trener FK Vojvodina, počastvovan dvomečom sa Ajaksom FK Vojvodina
Božidar Bandović, trener FK Vojvodina, počastvovan dvomečom sa Ajaksom

Vojvodina nije mogla gore proći na žrebanju parova drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, imajući u vidu druge potencijalne rivale, ali daleko od toga da na "Karađorđu" zaziru od dva susreta sa Ajaksom. 

Trener Božidar Bandović svestan je veličine kluba iz Holandije, ali i srećan što je njegov tim uopšte u prilici da se nadmeće s bivšim prvakom Evrope. Bez obzira na veliku aktuelnu krizu "kopljanika". 

"Ajaks je evropski velikan. Sigurno da su na papiru favoriti, ali za nas je pozitivno što imamo priliku da se odmerimo sa jednom takvom ekipom. Čast je što smo došli u poziciju da igramo sa jednim Ajaksom i sigurno da ćemo se pripremiti najbolje što možemo. Iako je iza njih jedna slabija sezona, sada imaju novog trenera, počinju ispočetka i definitivno će biti jači. Ajaks je Ajaks, bez obzira na jednu lošiju godinu, imaju nove pripreme sa novim trenerom i verovatno ipojačanjima, ali imamo vremena da ih analiziramo i da se pripremimo na najbolji mogući način", rekao je iskusni stručnjak za klupski sajt. 

"Lale" se već pripremaju za novu sezonu, a Bandović je zadovoljan kako odmiču radovi na formi i igri. 

"Pripreme protiču kako treba, ušli smo u drugu nedelju, pripremamo igrače za treću kada podižemo ritam. Takođe, radimo i na principima i stilu igre koji smo gajili i do sada, sa ciljem da ga još unapredimo i budemo bolji. Nemamo nikakvih problema, momci rade odlično. Imamo jak intenzitet i iz nedelje kako bismo u novoj sezoni bili maksimalno spremni", objasnio je šef stručnog štaba novosadskog tima.