UEFA Liga Evrope

Vojvodina u bitku za Ligu Evrope kreće protiv Ajaksa: Holandski velikan stiže u Novi Sad

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2024 13:07
fudbaleri Vojvodine MN Press
fudbaleri Vojvodine

Fudbaleri Vojvodine uveliko odrađuju pripreme za sezonu 2024/25, a danas su saznali i protiv koga će početi njen deo na međunarodnoj sceni. Žrebanjem parova drugog kola Lige Evrope "lalama" su putevi ukršteni sa čuvenim Ajaksom. 

Kao nepovlašćeni na žrebu Novosađani su mogli da izvuku još Molde (Norveška), Rapid Beč (Austrija), Trabzon (Turska), Serkl Briž (Belgija), ali je "kocka" pala na holandskog velikana. 

Reklo bi se da nije moglo teže, bez obzira što "kopljanici" već neko vreme nisu ono što su nekada bili, poslednji put u vreme dok ih je kapitenski vodio bivši Vošin igrač Dušan Tadić.

Sigirno će on biti jedan od važnijih izvora informacija stručnom štabu novosadskih crveno-belih, ali ono što se i bez njega zna jeste da je iza Ajaksa jedna od najlošijih sezona u klupskim analima. 

 

 

U Kupu Holandije ga je zasutavio "teški" niželigaš, pretrpeo je neke od najtežih poraza od osnivanja kluba (Fajenord 0:6, PSV 2:5), ali je takmičarsku godinu uspeo da dočeka na petom mestu. 

Ne tako davno Ajaks i Tadić su davali golove madridskom Realu u Ligi šampiona, a sada ekipa iz Amsterdama mora da krene od kvalifikacija za LE. I to s novim trenerom Frančeskom Fariolijem, prvim strancem na klupi posle skoro tri decenije. 

Prvi mečevi ove runde zakazani su za 25. jul, dakle pet dana posle starta novog izdanja Mozzart Bet Superlige Srbije, dok su revanši zakazani za 1. avgust, a Ajaks je čak i u sadašnjem trenutku apsolutni favorit. Barem dok se ne zakotrlja lopta. 

Liga Evrope, parovi 2. kola kvalifikacija

Ajaks (Holandija) - Vojvodina (Srbija)

Tobol (Kazahstan)/Ružomberok (Slovačka) - Trabzon (Turska)

Kilmanrok (Škotska) - Serkl Briž (Belgija)

Molde (Norveška) - Silkeborg (Danska)

Pakš (Mađarska)/Korvinul (Rumunija) - Rijeka (Hrvatska)

Braga (Portugal) - Makabi Petah Tikva (Izrael)

Panatinaikos (Grčka) - Maribor (Slovenija)/Botev Plovdiv (Bugarska)

Šerif (Moldavija)/Zira (Azerbejdžan) - Pafos (Kipar)/Elfsborg (Švedska)