Superliga Srbije

Mozzart bet Superliga na Areni: Lalatović u Ivanjici želi da uhvati poslednji voz za opstanak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2023 08:41
Mozzart bet Superliga na Areni: Lalatović u Ivanjici želi da uhvati poslednji voz za opstanak MN Press

Borba za opstanak u Mozzart bet Superligi čini se da nikad nije bila izjednačenija i neizvesnija. Sem Kolubare i Napretka koji su zbog opuštanja ušli u seriju neočekivanih poraza, ali imaju dobru zalihu bodova, ostalih šest ekipa će se do samog kraja boriti da izbegnu dva poslednja mesta koja direktno vode u niži rang.

Mladost GAT je sa dve pobede uhvatila priključak sa rivalima, a današnje gostovanje u Ivanjici je za izabranike trenera Nenada Lalatovića je "biti ili ne biti". Razlog je jasan, jer sa tri nova boda Novosađani bi bodovno dostigli Radnički Niš i Mladost iz Lučana, pa bi u poslednja četiri kola imali realne šanse da opstanu.

Meč je od izuzetne važnosti i za tim Javora, jer bi sa tri boda sebi otpisali Mladost GAT i imali lakši put da se dokopaju jednog od četiri mesta direktonog spasa.

Prema propozicijama takmičenja, ukoliko dve ili više ekipa u plej-ofu ili plej-autu imaju isti broj bodova na kraju, odlučuje bolji plasman posle 30 odigranih kola. A, tu je Mladost GAT najugoženija, slede Radnik, Mladost Lučani, pa Spartak, Javor, Radnički Niš...

Mozzart Bet Superliga Srbije, 33. kolo plej-aut

Nedelja

Radnički Niš - Mladost Lučani 1:2 (0:0)
/Mićin 68 - Varjačić 57, I. Milošević 86 pen/

Napredak - Radnik 0:1 (0:0)
/Radulović 90/

Ponedeljak

Kolubara - Spartak 0:3 (0:1)
/Todoroski 40, Tošeski 54, Stanić 73/

Utorak

Javor – Mladost GAT 17.00 (TV Arena 1 Premium)