Superliga Srbije

Čudno i impresivno: Aldo Kalulu oduševljen povratkom "grobara" u Humsku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2024 14:05
Aldo Kalulu, fudbaler Partizana, srećan zbog povratka navijača na utakmice crno-belih MN Press
Aldo Kalulu, fudbaler Partizana, srećan zbog povratka navijača na utakmice crno-belih

Fudbalska, pa i sportska vest dana u Srbiji u poslednjih nedelju dana bila je primopedaja vlasti u Fudbalskom klubu Partizan i, uzročno-posledično, tome masovan povratak navijača crno-belih na stadion u Humskoj 1.

Protiv Čukaričkog, na dobijenom meču Mozzart Bet Superlige Srbije, načičkalo ih se više od 17.000 ljudi, iako ulaz nije bio besplatan. Što je prizor kakav dugo nije viđen na toj strani Topčiderskog brda, a ne samo tokom bojkota pristalica "parnog valjka" sa južne tribine, pa je i Aldo Kalulu ostao bez teksta. 

"To je bio glavni događaj! Pomalo je čudno i impresivno! Imali smo ih u gostima, ali to nije ništa u poređenju sa onim što se desilo na poslednjoj utakmici. Bili smo presrećni što su se vratili. Lep i sunačan dan, dobar protivnik. Pokušavali smo da igramo dobro. Još uvek nije naš najbolji nivo, ali pokušavamo. Bila je to dobra pobeda. Nismo uništili zabavu navijača, srećni smo zbog nas i zbog njih", priča Kalulu, dva dana posle meča kom je prisustvovao i legendarni kapiten Saša Ilić

 

MN Press

Navijači Partizana na meču protiv Čukaričkog

Ofanzivni vezista i, po potrebi, napadač nije imao sreću da pre ovog vikendas doživi ono što su fudbaleri pre njega. 

"To je nešto o čemu sam do sada samo slušao. Po prvi put posle više od godinu dana konačno sam imao priliku da to i doživivim. Tako da to znači mnogo i ništa u isto vreme, jer za mene je to bilo nešto što sam čekao. Kao što sam rekao, dobro, dobro iznenađenje. Kasno iznenađenje".

Prema njegovim rečima, ekipa nije osetila pritisak na poluvremenu, mada u prvih 45 minuta nije iste te "grobare" počastila ni dobrim fudbalom ni pozitivnim rezultatom.

"Ne, uopšte ne. Igrali smo možda ne tako dobro, jer je Čukarički dobar tim. Vrlo dobar tim, tako da nije bilo lako. Naravno, igrali smo kod kuće, pokušavali smo sve što možemo, pokušavali smo da vršimo pritisak na protivnika, ali oni su bili stvarno dobri, igrali su od pozadi, golman nije igrao pod stresom. Njihovi odbrambeni igrači takođe. To im je puno pomoglo. Popravili smo nekoliko stvari na poluvremenu i videli smo rezultat na kraju". 

Kalulu je dao treći, poslednji gol. Pomogavši ekipi, ali i sebi. 

"To znači mnogo jer kao i mojim saigračima, nije bio lak početak sezone. Tako da, kao ofanzivni igrač, potrebno mi je da postižem golove, da asistiram... Uvek dajem sve od sebe, a golovi podižu samopouzdanje svakog igrača. Tako da će to pomoći meni i timu da budemo bolji", zaključio je Aldo.