Superliga Srbije

Vukašin Jovanović, posle poraza od Partizana: Imao je šta da vidi selektor Stojković u Humskoj! Čukina deca su budućnost srpskog fudbala

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

27.10.2024 18:15
Vukašin Jovanović, defanzivac Čukaričkog MN Press
Vukašin Jovanović, defanzivac Čukaričkog

Odigrao je Čukarički najbolji meč u sezoni, ali za to nije nagrađen na adekvatan način. Partizan je posle preokreta pred nešto više od 17.000 gledalaca ostvario pobedu (3:1), a utisak je da je ekipa sa Banovog brda zaslužila mnogo više.

Da je bilo sudijske pravde nema sumnje da bi rezultat na kraju bio drugačiji, ovako Čukarički će u narednom kolu morati da potraži tri boda i izlazak iz krize. 

"Nije moje da pričam o suđenju, sve se videlo na TV snimcima, neka se time bave oni koji su za to zaduženi. Sudije definitivno treba da budu u drugom planu i posle ove utakmice trebalo je da se priča o sjajnoj igri Čukaričkog, ambijentu na stadionu, fudbalskim stvarima. Bili smo u blagoj krizi igre i rezultata pred meč sa Partizanom. Jasno nam je bilo da je teško "vaditi se" protiv crno-belih, zbog toga smo fokus stavili na to da odigramo što bolju utakmicu. Jesmo na kraju izgubili na način na koji smo izgubili, ali smo dobili ogromnu dozu samopouzdanja i potvrdili da smo ekipa, da imamo kvalitet i da možemo mnogo ako ovakve partije budemo ponavljali u kontinuitetu", istakao je Vukašin Jovanović.

MN Press

Radost igrača Čukaričkog posle gola Cvetkovića

Pristup utakmici bio je upravo onakav kakav je zahtevao stručni štab od igrača.

"Odlično smo se pripremili za utakmicu, u svakom smislu. Partizan je vrlo kvalitetna ekipa, sa sjajnim pojedincima. Uz to, imali su lep ambijent, ogromnu podršku sa tribina i nikome nije lako u toj situaciji. Ipak, imamo i mi igrače sa velikim iskustvom, koji imaju dosta ovakvih utakmica iza sebe. Pričali smo dosta i sa mladim igračima, nije ih poneo ambijent, nisu podlegli pritisku. Naprotiv, najpre bih i želeo njih da pohvalim, Cvetković je postigao gol, Miladinović bio sjajan, Bačanin je debitovao. Imao je šta da vidi i selektor Srbije na licu mesta i da se uveri da su deca Čukaričkog budućnost srpskog fudbala. Žao mi je što se meč ovako završio, da je pravde ne bismo bili poraženi u Humskoj".

U finišu meča Jovanoviću je morala da bude ukazana lekarska pomoć, posle jednog duela sa Nathom. Stradao je nos defanzivcu "brđana", ali srećom prošao bez preloma.  

"Dobio sam udarac od protivničkog igrača u nos, ali ne mogu da grešim dušu, slučajno me je udario u trku. Odmah je pritrčao, reagovao sportski. Posle meča je ušao u našu svlačionicu i izvinio se. A što se tiče nosa, već sam ga lomio i krivio, tako da nije neki problem".

Neće na Banovom brdu imati mnogo vremena za tugovanje, već u sredu od 16 časova ih očekuje težak zadatak u prvoj rundi Kupa, kad će gostovati Jedinstvu u Ubu, a potom će u ponedeljak odmeriti snage sa Železničarom iz Pančeva na svom stadionu.

"Dobili smo mnogo od utakmice sa Partizanom i to moramo da iskoristimo na najbolji mogući način u narednom periodu. Da uhvatimo zalet i da igramo što bolje do zimske pauze, da osvojimo što više bodova. Nismo baš u zavidnoj poziciji na tabeli i to definitivno moramo da popravimo. Ali, pre toga nas očekuje duel u Kupu, nismo baš najbolje prošli na žrebu, izvukli smo ekipu iz Superlige Srbije i znamo da nam neće biti lako. Uostalom, Jedinstvo nas je nedavno žestoko namučilo u Superligi na Banovom brdu i to nam je sasvim dovoljna opomena", upozorio je Vukašin Jovanović.