Superliga Srbije

OFK prvi put poražen na strani: Ado "poklonio" tri boda Vojvodini

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2024 21:58
Fudbaleri OFK Beograda MN Press
Fudbaleri OFK Beograda

Fudbaleri OFK Beograda poraženi su na gostovanju u Novom Sadu od Vojvodine rezultatom 2:1 (1:1) u 13. kolu Mozzart bet Superlige Srbije.  Iako su "romantičari" došli do prednosti u prvom minutu utakmice, na kraju su usled neoprezno zarađenog crvenog kartona Edmonda Adoa u 64. minutu, bili prinuđeni da se brane, što ih je koštalo bodova.  

Opšte je poznato da OFK ne igra na Karaburmi zbog neuslovnosti "Omladinskog" stadiona, ali je bilo zaočekivati da se plavo-beli "skuće" u Zaječaru. Međutim, oni su oni dom napravili od svakog gostovanja, s obzirom da do sada nisu imali nijedan neuspeh na strani. Ipak, Voša je uspela ono što nikome nije pošlo za "nogom" ove sezone. 

Uvodni gol je Karaburcima obezbedio dežurni krivac. Od odlaska Aleksandra Kahvića postojala je bojazan ko će preuzeti golgeterske obaveze na sebe, a čini se da je ovom utakmicom postalo jasno - Gleofilo Vlajter je taj. Surinamac je bio strelac već u prvom minutu meča, što je bio njegov šesti ligaški pogodak. Njime, Vlajter se popeo na treće mesto liste strelaca, a ujedno i zvanično postao igrač sa najviše golova u svom timu. 

Ipak, da njegov uspeh ne postavi i konačan rezultat prvog dela, postarao se Njegoš Petrović, koji je u 19. minutu iskoristio asistenciju Kejleba Zadija Serija i izjednačio. Sve je vuklo na to da će se meč završiti nerešeno, a onda je Ado neoprezno za osam minuta zaradio dva žuta kartona, zbog čega je pošao nazad u svlačionicu. 

Tim Sima Krunića je odolevao, a onda je u 85. minutu Ebenezer Anan neoprezno potkačio Andriju Radulovića u kaznenom prostoru. Igrač nad kojim je napravljen penal rešio je da prekrši nepisano pravili i izvede isti. Stao je pred golmana Balšu Popovića, šutirao, i iako je mladi crnogorski reprezentativac pogodio stranu, previše je silovito išla lopta u desni donji ugao. 

Na kraju je meč završen rezultatom 2:1 u korist domaćih, koji sada zauzimaju šesto mesto sa 19 bodova, dok su "romantičari" ostali na trećem mestu sa 24 poena. 

Sve mečeve domaćeg šampionata možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Mozzart Bet Superliga, 13. kolo

PETAK

IMT – Tekstilac 3:0 (1:0) 
/A. Stevanović 32, M. Jović 61, Glišić 87/

Radnički 1923 – Jedinstvo 4:0 (3:0) 
/Gluščević 6, Ćosić 15, Stankovski 33, Zeljković 54/

SUBOTA

Partizan – Čukarički 3:1 (0:1)
/Natho 54 pen, Filipović 65, Kalulu 89 - Cvetković 24/

Spartak – Crvena zvezda 1:5 (0:2)
/Bjelović 57 - Silas 18, Rodić 40, Endijaj 51 pen. Milson 61, Katai 73/

Železničar – Novi Pazar 0:1 (0:1)
/Vidaković 16/

Vojvodina – OFK Beograd 1:2 (1:1)
/Petrović 19, Radulović 87P - Vlajter 1/ 

NEDELJA

Napredak – TSC 19.00 (AS4)
Radnički Niš – Mladost 20.00 (AS8)

 

Standings provided by Sofascore