Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: "Žurka" u Humskoj, Zvezda u Subotici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2024 09:19
Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde MN Press
Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde

Početak nedelje koja je na izmaku bio je vrlo turbulentan kada su dva najveća srpska tima u pitanju, pa Partizan i Crvena zvezda žele taj period da zatvore tirjumfima u 13. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije.

Prvi će na teren izaći igrači crno-belih koji od 15.55 časova (TV Arena 1 Premium) dočekuju Čukarički u utakmici koja je označena kao prekretnica u sezoni. Razlog je činjenica da je klub iz Humske u ponedeljak dobio novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Rasimom Ljajićem, a to znači i da će se na stadion posle višegodišnjeg bojkota vratiti i najvatrenije pristalice. 

Dugo za neku utakmicu vicešampiona Srbije nije vladalo ovakvo ineresovanje i igrači trenera Sava Miloševića će pokušati da iskoriste tu pozitivnu energiju i ostvare pobedu protiv tima sa Banovog brda.

"Za sve nas u klubu povratak navijača na stadion jesjajna vest. Generalno za sve nas kojima je crno-bela boja u srcu. Pričao sam i pred duel sa Pazarom o izostanku navijača, ovo je, hvala Bogu potpuno drugačija situacija. Domaći teren mora biti nešto što je velika prednost. Sada nas čeka dosta teži zadatak od Tekstilca, ali domaći teren mora da bude prednost. Trudićemo se da i taj segment probamo da iskoristimo za sutra. Zaista je fenomenalno imati naše navijače", rekaoje trener Milošević pred ovaj duel na zanimljivoj konferenciji za medije.

Crvena zvezda svoj duel protiv Spartaka u Subotici (18.00, TV Arena 1 Premium) dočekuje nakon ubedljivog poraza od Monaka u Ligi šampiona i povrede nekolicine igrača.

"Dosta nam je teško u ovom trenutku. Imamo veliki broj teških povreda. Užasna povreda Olanjinke, želeo je da nastavi na poluvremenu posle gaženja iako je imao oteklinu na nozi. Taj otok je izvršio kompresiju na tetivu, koja je pukla. Jako mi je teško i žao nam je, jer je Olanjinka vrlo bitan za tim, prirastao nam je za srcu, obožavamo ga i volimo. Najveći utisak utakmice mi je bio što ga nisam izveo ranije iz igre. Dosta igrača pored njega nedostaje. Nisu to lagane povrede, već zbog kojih morate da pauzirate tri do četiri nedelje. Posle toga igrači moraju da se vrate u takmičarsku formu, a to oduzima još mesec dana. Hvala navijačima što ih ovako bodre. Imaćemo mnogo mladih igrača, fudbalera koji nisu mnogo igrali. Treba im podrška, a sa moje strane veliko poštovanje prema njima", poručio je trener Crvene zvezde, Vladan Milojević.

Mozzart Bet Superliga, 13. kolo

PETAK

IMT – Tekstialc 3:0 (1:0) VIDEO
/A. Stevanović 32, M. Jović 61, Glišić 87/

Radnički 1923 – Jedinstvo 4:0 (3:0) VIDEO
/Gluščević 6, Ćosić 15, Stankovski 33, Zeljković 54/

SUBOTA

Partizan – Čukarički 15.55 (A1P)
Spartak – Crvena zvezda 18.00 (A1P)
Železničar – Novi Pazar 18.00 (AS4)
Vojvoidna – OFK Beograd 20.00 (AS4)

NEDELJA

Napredak – TSC 19.00 (AS4)
Radnički Niš – Mladost 20.00 (AS8)