Superliga Srbije

(VIDEO) Radnički preslišao Jedinstvo: Lepota je u jednostavnosti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 20:19
Mehmed Ćosić je upisao gol i asistenciju MN Press
Mehmed Ćosić je upisao gol i asistenciju

Lepota je u jednostavnosti. Baš ovako je delovao Radnički 1923 u duelu sa Jedinstvom iz Uba koji je ubedljivo savladao 4:0 (3:0) u 13. kolu Mozzart bet Superlige i prenoćiće na četvrtoj poziciji.

Po već prepoznatljivom stilu, koji nije baš tako lako formirati, igrači Radničkog su uz mnogo kretanja, otvaranja prostora, direktnim akcijama lako tresli mrežu Ubljana i već posle prvih 45 minuta rešili pitanje pobednika.

Lepo je gledati sa koliko jednostavnih, a pravovremenih poteza, dodavanja, trčanja bez lopte, Radnički ugrožava gol rivala. Svaka tranzicija bila je opasna po mrežu Vukašina Jovanovića. Uspeo je golman Ubljana nogom da odbrani zicer Evadru, ali već posle nekoliko minuta Matija Gluščević je konačno pogodio metu ove sezone u Mozzart bet Superligi.

Šteta što zbog kazne nije bilo navijača da uživaju u Gornjem Milanovcu partiji Kragujevčana, ali pogodak Ćosića, kada je brzom kretnjom sebi obezbedio zicer poziciju bio je onbaj iz udžbenika. Odlično se u tim Radničkom uklopio Makedonac Luka Stankovski, pa je posle pogotka u Bačkoj Topoli dodao još jedan posle dobrog prostora Zeljkovića što je bio i ishod prvog dela meča u kome Jedinstvo nije moglo da odgovori na presing i tranziciju rivala.

Kako su igrači Radničkog započeli meč, tako su ga i nastavili - golom. Ristić je ubeležio asistenciju iz prekida, a Zeljković je glavom samo spustio loptu u mrežu za 4:0. 

Jedna od odlika Radničkog je da umeju i da očuvaju rezultat, a da se ne potroše previše. Mogli su još koji put da matiraju Ubljane, ali su smanjili "brzinu prenosa" i lako zaključili utakmicu.

Mozzrat Bet Superliga, 13. kolo

PETAK

IMT – Tekstialc 3:0 (1:0)
/A. Stevanović 32, M. Jović 61, Glišić 87/

Radnički 1923 – Jedinstvo 4:0 (3:0)
/Gluščević 6, Ćosić 15, Stankovski 33, Zeljković 54/

SUBOTA

Partizan – Čukarički 15.55 (A1P)
Spartak – Crvena zvezda 18.00 (A1P)
Železničar – Novi Pazar 18.00 (AS4)
Vojvoidna – OFK Beograd 20.00 (AS4)

NEDELJA

Napredak – TSC 19.00 (AS4)
Radnički Niš – Mladost 20.00 (AS8)

 

Пласман обезедио Sofascore