Superliga Srbije

Lalatović očekuje bar šest hiljada navijača Vojvodine na "Karađorđu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 20:50
Nenad Lalatović želi pobedu nad "romantičarima" FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ
Nenad Lalatović želi pobedu nad "romantičarima"

Debi Nenada Lalatovića na Ubu nije prošla prema očekivanjima, ali za duel u subotu protiv OFK Beograda (20.00, TV Arena sport 4) na "Karađorđu", trener Vojvodine nada se pravoj podršci sa tribina.

Vojvodina mora da stvara kult nepobedivosti na "Karađorđu", jasno je rekao Lalatović, a to se ne može bez podrške sa tribina.

"Ovo je za mene velika utakmica zato što će biti moja prva na Karađorđu od povratka u Vojvodinu. Očekujem da navijači dođu u što većem broju, ne samo zbog mene, već zbog svojih igrača. Igramo protiv jednog sjajnog tima. OFK Beograd je u sjajnoj formi, imaju kvalitetne igrače u svim linijama tima i trenutno su jedan od najbolje organizovanih klubova u ligi. Njihovi rezultati najbolje pokazuju kakav su tim i da bismo ih pobedili moramo da budemo maksimalno motivisani. Za to je potrebna i velika podrška sa tribina, barem pet, šest hiljada ljudi. Novosađani vole Vojvodinu, ali ne treba o tome da se priča samo po kafićima, već treba da dođu na stadion, da podrže ekipu i da zajedno dođemo do velike pobede", ističe Lalatović.

Vojvodina nije pobedila na poslednja dva susreta kod kuće, analiza je urađena.

"Predstavio sam igračima video analizu svih primljenih golova i moramo da popravimo tu igru u defanzivi, jer ne postoji ekipa u ligi kojoj mi nećemo dati gol. Ali, ne sme više da nam se dešava da primamo tri gola od TSC-a, Radničkog, Čukaričkog i igrači moraju da shvate da su neke stvari i do njih. Nemam čarobni štapić i igrači ne mogu da usvoje sve za sedam dana, ali sve sam zadovoljniji. Moji igrači daju sti posto na svakom treningu, ali je potrebno da im se vrati samopouzdanje, da veruju da mogu da daju gol i da ne moraju da ga prime. Moraju bolje da stoje iza lopte i da ne očekuju da neko drugi reši problem. Moraju da igraju u oba pravca, da trče bez lopte i da shvate da su uz Zvezdu i Partizan, najbolji u ligi. I kada shvate šta znači Vojvodine, onda će znati i kako da pobeđuju i da se nose sa svim".

 

 

Novosađani moraju da streme najvišim ciljevima.

"Ja sam treći trener u ovih 12 kola. Bili su Bandović, Krtolica, doći će i neko četvrti, nadam se tek kada meni istekne ugovor. Ali igrači moraju da shvate da je Vojvodina iznad svih nas i moraju da daju sto odsto svojih mogućnosti. Vojvodina mora da bude među prve tri ekipe na kraju sezone, da dogura što dalje u Kupu Srbije, nadam se i trofeju, što je moja velika želja. Vojvodina bi po kvalitetu morala da uđe u grupnu fazu UEFA takmičenja. Ovom prilikom bih čestitao našem bratskom klubu Borcu iz Banjaluke na pobedi u Ligi konferencija. Kada može Borac da uzme četiri boda, možemo i mi to u Novom Sadu, ali za početak da pobedimo OFK Beograd i da stadion bude popunjen", zaključio je Lalatović.