Superliga Srbije

Partizan nije više "na Ivici", ali će Zahovič sačekati: Mijatović i Lazović vode sportski sektor do daljeg

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 16:51
Zlatko Zahovič je igrao u Partizanu od od 1989. do 1993. godine MN Press
Zlatko Zahovič je igrao u Partizanu od od 1989. do 1993. godine

Najosetnija promena koju je izvršio privremeni rukovodeći organ fudbalskog kluba Partizan (u sastavu: Rasim Ljajić, Predrag Mijatović, Danko Lazović) odjeknula je jutros - Ivica Iliev više nije sportski direktor crno-belih. S obzirom da je na ovu funkciju seo pre nekih mesec dana, te da ga je u Humsku vratila bivša i prilično (u najmanju ruku) nepopularna uprava, ne može se reći da je bio veliki šok kada je Predrag Mijatović ozvaničio promenu. 

I sada je fotelja SD upražnjena. Mediji su još jutros počeli sa pripisivanjem ove uloge Zlatku Zahoviču, međutim, izgleda da će konačno imenovanje morati da sačeka. Naime, prema saznanjima Mozzart Sporta, trenutno rukovodstvo smatra da kao "tehnička" uprava nije u prilici za imenovanje nekoga na ovoj funkciji, te da je najbolje sačekati izbornu skupštinu (prema rečima Rasima Ljajića, očekivanu na leto) na kojoj će se izabrati stalni rukovodioci kluba. 

Stoga će poslove u sportskom sektoru preuzeti Danko Lazović i Predrag Mijatović (kako je i najavljeno), koji su navodno već počeli sa polaganjem temeljnih ideja za zimski prelazni rok. Ipak, iako je iz kluba navedeno da Zahoviču nije ispostavljena nikakva ponuda, pojedini izvori navode kako aktuelni članovi privremenog organa upravo Slovenca smatraju za glavnog kandidata na funkciji sportskog direktora, posle izborne skupštine. 

 

 

Podsećanja radi, pre mesec dana i drugog povratka Ilieva, SD kluba iz Humske je bio njegov imenjak Kralj (držao to mesto od 2020. do 2024. godine). Međutim, posle devet godina, Partizanov sportski sektor više neće biti "na ivici", a ko će sesti u "vatrenu stolicu" biće poznato najranije od juna. 

Što se Zahoviča tiče, on ima vrlo bogato iskustvo na mestu predvodnika sportskog sektora. Čak 13 godina je držao ovu funkciju u Mariboru, za vreme najuspešnijeg perioda u istoriji kluba, kada su obezbeđena dva izleta u Ligu šampiona, i jedan ulazak u Ligu Evrope. Kao bivši igrač crno-belih (od 1989. do 1993. godine), Slovenac je delio svlačionicu sa Predragom Mijatovićem, tako da bi ova struna mogla biti okidač za veliko pojačanje na vodećim pozicijama.