Superliga Srbije

Savo Milošević zatečen odlaskom Ivice Ilieva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 15:25
Trener Partizana Savo Milošević MN Press
Trener Partizana Savo Milošević

U subotu od 15.55 časova fudbaleri Partizana ugostiće ekipu Čukaričkog u sklopu 13. kola Mozzart Bet Superlige, a dan uoči utakmice u Humskoj na konferenciji za medije govorio je trener crno-belih - Savo Milošević.

Pred derbi domaćeg prvenstva dogodile su se velike promene u Humskoj. Navijači beogradskog tima dočekali su odlazak bivše uprave na čelu sa Miloradom Vučelićem i Milošem Vazurom, dok je na inicijativu novog rukovodstva, sportski sektor danas napustio i Ivica Iliev.

Savo Milošević, koji je i sam nedavno otpočeo novi mandat u Partizanu, upravo je o tome govorio na konferenciji za medije pred okršaj sa "brđanima", a kako je izjavio bivši fudbalski as, pomalo je zatečen odlaskom sada već bivšeg sportskog direktora.

"Tranzicioni je period, pretpostavljate da ima mnogo stvari. Bio sam zatečen, ne mogu vam ništa više od toga reći. Ne znam detalje, osim puke informacije. Što se mene tiče jedino mogu da se zahvalim Ivici Ilievu i na ovoj saradnji, pogotovo onoj prethodnoj. Mogu jedino isto da se zahvalim, ali moj status u ovoj sitauciji i u svakoj drugoj situaciji zavisi isključivo od onoga što će ekipa da radi. Ja ću biti krivac za sve ono što će biti možda loše, ali je lepo dobiti podršku od uprave. Nisam birao ovaj tim, ali to niko meni neće uzeti za olakšavajuću okolnost. To je tako, ne žalim se. Da smo prvi na tabeli i imamo 20 miliona na računu, posle tri neuspeha bismo bili u istom problemu".

Navijači su odlučili da se vrate na Jug, a njihova podrška sa tribina biće ogroman vetar u leđa za igrače smatra Milošević.

"Za nas sve u klubu je to sjajna vest. Generalno za sve nas kojima je crno-bela boja u srcu. Pričao sam i pred duel sa Pazarom o izostanku navijača, ovo je, hvala Bogu potpuno drugačija situacija. Domaći teren mora biti nešto što je velika prednost. Sada nas čeka dosta teži zadatak od Tekstilca, ali domaći teren mora da bude prednost. Trudićemo se da i taj segment probamo da iskoristimo za sutra. Zaista je fenomenalno imati naše navijače".
 

FK Partizan/Miroslav Todorović

 

 

Ima dosta posla u Humskoj...

"Ako budem pričao o tome mnogo uzeće mi to za opravdanje. Svesno sam ušao u ovo i većina prijatelja i članova porodice bilo je protiv toga. Bio sam svestan svih tih problema, sada još više. Drugačije je kada ste unutra, sada mi je još jasnije kakvo je stanje".

Savo Milošević poznaje vrlo dobro Peđu Mijatovića i Danka Lazovića, sa kojima je svojevremeno delio i svlačionicu.

"Igrao sam više godina sa Peđom, čak i sa Dankom. Prijateljstvo je jedna stvar, a posao nešto sasvim drugo. On zahteva maksimalnu mobilnost svih nas. Prijateljstvo pomaže, ali je pred nama jako težak i zahtevan period. Dobro je da smo na istim talasnim dužinama trenutno, ne samo nas trojica, već počev i od Teleoptika. Jako je bitno da to veslanje bude u istom smeru, da bismo se što pre dokopali zelene grane".

Čukarički ne beleži baš najbolje rezultate u poslednje vreme, ali to ne zavarava trenera Partizana.

"Rezultatski se muče, da, međutim, Čukarički je jako, jako dobra ekipa. Imaju praktično u svim linijama iskustva i kvaliteta. Neki igrači su dosta dugo tu, što je jako bitno. Dugo je prvenstvo i ja očekujem da Čukarički bude u TOP 4 ekipe. Ne mogu da zalazim zbog čega su rezultati takvi, ali po kvalitetu je Čukarički među četiri najbolje ekipe. Ovo je najteži meč od kad sam ja ovde. Siguran sam da je Čukarički najkvalitetniji tim“, zaključio je Milošević.

 

Standings provided by Sofascore