Superliga Srbije

Nikola Stanković, vezista Čukaričkog, pred duel u Humskoj: Partizan ima sjajan skup individualaca, od Aleksandra do Đorđa Jovanovića!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2024 16:40
Nikola Stanković, prvotimac Čukaričkog MN Press
Nikola Stanković, prvotimac Čukaričkog

Ne ide Čukaričkom u poslednjih mesec dana baš kako žele u klubu, a sada imaju još teži zadatak pred sobom, Partizan u Humskoj. Uvek su ove dve ekipe vodile neizvesne duele, međutim po prvailu "brđani" su pobeđivali na domaćem terenu, a crno-beli u Humskoj. 

Ono što je evidentno pred ovaj duel jeste da Partizan ima problema sa odbranom, a Čukarički sa ofanzivnim delom tima, iako u svojim redovima ima Tedića, Pavkova i Cvetkovića.  Ipak, u jednom meču sve može da se promeni kako na jednoj, tako i na drugoj strani. 

"Uvek su mečevi protiv Crvene zvezde i Partizana posebni, tako će biti i ovoga puta. Jeste da i oni nose samo tri boda, ali eventualna pobeda ili remi protiv večitih rivala donose ekipi mnogo, posebno na polju samopouzdanja. Nismo u najboljem momentu, morali smo bolje u prethodnim mečevima, od mogućih devet osvojili smo samo dva boda. Znamo gde smo grešili, ali teško je "vaditi se" protiv ekipe kao što je Partizan, još na gostujućem terenu“, ističe kazao je Nikola Stanković, desni bek Čukaričkog.

Moramo da zaustavimo Kovača 

Utakmica u subotu počinje od 15.55 (TV Arena Premium 1) , a to će biti prilika i za susret sa Stefanom Kovačem, koji je pre nekoliko meseci baš iz Čukaričkog prešao u Partizan. Bivši prvotimac "brđana" nalazi se u odličnoj formi o čemu svedoče i golovi Novom Pazaru. 

„Odlično ga poznajemo, vrlo je kvalitetan igrač, znali smo da će se brzo uklopiti u tako dobrom timu kao što je Partizan. Postigao je i dva gola u Novom Pazaru, između ostalog i pobednički u nadoknadi vremena. Potrudićemo se da ga zaustavimo, ali ponavljam ne preti nam opasnost samo od njega“, dodao je Stanković, koj je uz golmana Lazara Kaličanina, najstandardniji „bonus“ u Čukaričkom ove sezone.

U bliskoj prošlosti su "brđani" znali da budu fatalni po "parni valjak". Proletos su kod kuće dobili 3:2, posle toga je Partizan uzvratio 1:0, ali lane u ovo doba je bilo 1:1 sve do nadoknade u kojoj je i junaka izrastao Mihajlo Ilić.

Znamo protiv koga igramo i ne smemo da pretimo Partizanu. Niti imamo argumenata za tako nešto. Na nama je da se borimo, odigramo dobar meč, pa ćemo videti za koliko će to biti dovoljno. U ovom trenutku najbitnije je da pokažemo da smo tim, da polako dižemo formu, što bi nam mnogo značilo u mečevima do kraja prvog dela sezone“.

Na Banovom brdu poštuju rivala koji je dugo bio u rezultatskoj, a utisak je da je i dalje u krizi igre.

Sjajan skup individualaca, ima Partizan i reprezentativce, odličnog golmana Aleksandra Jovanovića, napadača Đorđa Jovanovića, koji je sa velikim uspehom igrao i u Čukaričkom. Takođe, imaju i sjajne internacionalce, prednjače Natho i Zahid, igrači koji potezom mogu da promene tok utakmice. Imamo iskustva iz nekih prethodnih susreta sa crno-belima, znamo da ćemo morati da budemo maksimalno koncentrisani u svakom momentu“, zaključio je Stanković.