Superliga Srbije

Seku Sanogo, prvotimac Železničara veruje u pobedu protiv Novog Pazara: Važan meč za nas, moramo do tri boda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2024 21:45
Seku Sanogo, fudbaler Železničara MN Press
Seku Sanogo, fudbaler Železničara

U dobrom raspoloženju fudbaleri Železničara u subotu od 18.00 časova na domaćem terenu dočekuju Novi Pazar. Izabranici Marka Savića slavili su u minulom kolu protiv Tekstilca, dok je njihov rival poražen od Partizana sa 4:3. 

 

 

Uhvatili su dobar "talas" Pančevci i na istom žele da plove u nastavku sezone. Iako rival ima jednu od najboljih ekipa predvođenu Ademom Ljajićem, optimizam "puni" svlačionicu Pančevaca iz dana u dan. 

"Utakmica protiv Tekstilca u Bačkoj Palanci je bila izuzetno teška. Imali smo i dve iznuđene izmene tokom prvog poluvremena, ali najvažnije je da su svi igrači zdravi posle ovog meča i da smo uzeli tri boda", rekao je na početku Nikola Puača, pomoćni trener Železničara. 

Sanogo: Moramo da pobedimo 

Seku Sanogu, nekadašnji igrač Crvene zvezde, jedva čeka meč protiv Novog Pazara. On je u potpunosti spreman da ispuni sve zadatke koje pred njega bude postavio trener Marko Savić.
"Očekujem dobru utakmicu protiv Novog Pazara, koji ima odličan tim. Za nas je ovo veoma važn meč. Moramo da napravimo nešto dobro pred domaćom publikom, da pobedimo", rekao je Sanogo.    

Pred Železničarom je zaista veliki izazov, jer Novi Pazar igra dobro u ovoj fazi prvenstva. Tri gola u mreži Partizana svedoče o tome. 

"Novi Pazar, nosi određenu težinu, kako u individualnom smislu, tako i kolektivno. Mislim da su jasno organizovani u svakoj fazi igre. Utakmica neće biti laka, ali naš cilj, posle dve utakmice na domaćem terenu gde nismo bili uspešni, biće da pobedimo".

Moraće Železničar dobro da sakrije plan, odnosno taktiku za Novi Pazar, jer Sivić dobro poznaje mogućnosti svakog igrača tima iz Pančeva. 

"To može donekle da bude prednost Novog Pazara, mada svi znaju da smo mi pre početka ove sezone dosta promenili igrački kada. Samo šest igrača nam je ostalo iz minule sezone. Što se nas tiče važno je da od prvog minuta igramo onako kako treniramo i da se igrači trude. Svaka nedelja u ovom takmičenju nam znači da se unapredimo. Bićemo spremni da ispunimo naš cilj, a to je pobeda". 

Zbog lakšeg potresa mozga van igre u duelu sa Tekstilcem morao je golman Zoran Popović. Na sreću po Pančevce on se oporavio.

"Od starta sezone, imamo određenih problema sa povredama. Dobra stvar je što imamo takav fond igrača da uvek imamo zamenu za igrače koji su povređeni. Generalno je bolja slika nego u prethodnom periodu. Dobra stvar je i što će golman Zoran Popović biti spreman. Vraća nam se i Nikola Đuričić. Imamo sitnih problema, ali imamo ekipu koja će svojim kvalitetom i sposobnošću doći do ispunjenja našeg cilja", zaključio je Puača.