Superliga Srbije

Poznajem ekipu do najsitnijih detalja: Nikola Trajković spreman za trenerski posao u Lučanima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2024 17:30
Nikola Trajković, fudbalski trener, promovisan u novog trenera FK Mladost Lučani FK Mladost Lučani
Nikola Trajković, fudbalski trener, promovisan u novog trenera FK Mladost Lučani

Nikola Trajković prošle nedelje je dogovorio preuzimanje ekipe Mladosti iz Lučana, a danas je predstavljen kao novi šef stručnog štaba člana Mozzart Bet Superlige Srbije. 

Prema rečima bivšeg stratega Novog Pazara i niškog Radničkog, potpuno je spreman za kreiranje igre i rezultata svojih novih izabranika, jer je i pre toga pratio šta i kako rade. 

"Apsolutno poznajem ekipu, igrali smo protiv Mladosti pre mesec dana. Isto tako, kad sam bio u Radničkom, igrao sam i prijateljske utakmice, poznajem sve igrače. Pejović je bio moj igrač u Radničkom, znam sve, da su iskusni i kvlitetni igrači. To su sve igrači sa karakterom, znam način na koji vole da igraju, znam da nekada žele da igraju u konfornoj zoni. Upoznat sam sa svim detaljima. Ja nisam trener koji će nešto odmah menjati, mislim da ono što je dobro ne treba da se menja. Sve te kvalitete i sve to što je dobro izgledalo treba da nastavimo dalje - korak po korak. Da probamo da unesemo nešto novo, ali bez ishitrenih koraka, i mislim da će sve biti u redu", objasnio je Trajković, čiji će debi će biti zadnjeg dana ove nedelje protiv Radničkog u Nišu. 

Predsedednik kluba, Vladimir Đorđević, na istoj konferenciji za medije ponovio je da su u klubu bili zatečeni brzim odlaskom Nenada Lalatovića u Vojvodinu, kao i da, zadovoljni kratkom ali vrlo uspešnom saradnjom "nisu hteli da mu kvare sreću", dok je za Trajkovića rekao da ne treba da bude previše opterećen rezultatima. 

"Želeo bih da se zahvalim svojim prethodnicima u ovoj sezoni, Joksimoviću koji je sa ljudima iz kluba selektirao ovu ekipu i naravno Lalatoviću koji je ostvario fenomenalan rezultat. Što se mene tiče, znam u kakav sam klub došao. Jesam dugo radio u inostranstvu, ali sam rođen u Srbiji, poznajem dobro prilike u našem fudbalu, dobro znam ambicije kluba. Na meni je da nastavim tamo gde su prethodnici stali. Idem jednostavno, utakmicu po utakmicu, da dovedemo Mladost do željenog cilja", rekao je Trajković.