Superliga Srbije

Nikola Mirković, golman Čukaričkog: Izgledali smo monotono protiv Napretka, sad se spremamo za Humsku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2024 14:25
Nikola Mirković, golman Čukaričkog MN Press
Nikola Mirković, golman Čukaričkog

Bez obzira što su fudbaleri Čukaričkog protiv Napretka važili za favorite, to nisu pokazali na terenu, pa su tako gosti odneli veliki bod sa stadiona na Banovom brdu.

Na gol "brđana" se posle nekoliko mečeva pauze vratio iskusni Nikola Mirković, koji može da bude zadovoljan zbog činjenice da je njegova mreža ostala netaknuta. Ali, nivo igre bio je daleko od očekivanog.

"Sve to pada u drugi plan, s obzirom da nismo osvojili tri boda. Jeste lepo kad ne primimo gol, svakom golmanu to mnogo znači, ali nam je krivo što nismo pobedili i to je najvažniji utisak sa utakmice protiv Napretka. Nezadovljan sam i ljut, u ovom momentu pobeda protiv Napretka bila nam je izuzetno bitna, jednostavno morali smo da upišemo tri boda. Uz sav respekt Napretku, koji je pokazao da ne beleži slučajno dobre rezultate u ovom delu sezone", rekao je Nikola Mirković, golman Čukaričkog.

Jovanović je sjajan golman


Bez ikakve dileme, najbolji pojedinac Partizana je upravo golman, a želeo je to da istakne i Mirković.
"Aca Jovanović je sjajan momak, znam ga i privatno. Veliki je profesionalac, izuzetno kvalitetan čuvar mreže i čini mi se u ovom trenutku, a i čitave prošle sezone golman je sa najvećim uticajem na igru svog tima. I na startu ove sezone je fantastičan, naterao je i selektora Stojkovića da ga pozove u reprezentaciju Srbije, sa pravom. On je velika snaga i stabilnost ekipe Partizana", rekao je Mirković.

 

Svesni su i igrači kluba sa Banovog brda, da igra protiv Napretka nije bila na očekivanom nivou.

"Slobodno mogu da kažem da smo izgledali nekako monotono. Nije to bilo ono što pokazujemo na treninzima, ono kako se priremamo i na čemu radimo. A radimo odlično, atmosfera je zaista na visokom nivou, svi se odlično slažemo. Nismo najbolje odgovorili na njihovu postavku igre, branili su se sa svih 11 igrača i čekali šansu da nas ugroze iz kontranapada.Čak su i imali ozbiljne prilike, pre svega u prvom poluvremenu, pa i u nastavku, srećom nisu ih iskoristili".

Istiina je da su "brđani" u drugom poluvremenu bili daleko bolji, ali lopta jednostavno nije htela u mrežu, velike zasluge za to ima i protivnički golman.

"Imali smo odličnu priliku u prvom delu, mladi Cvetković je pogodio stativu, još više prilika u drugom poluvremenu, kad je njihov golman odbranio po dva udarca Sisoku i Tediću. Možda je ipak na kraju rezultat i realan, ali smatram da smo jednostavno prosuli dva boda".

Čukarički u nardnom kolu gostuje u Humskoj, a uvek su utakmice sa Partizanom bile izuzetno zanimljive. 

"Veliki klub, uvek su za respekt. Ne treba pretiti, ali svakako da idemo u goste da se nadigravamo, da probamo da ostavimo najbolji mogući rezultat. Ima još uvek sasvim dovoljno vremena do tog meča", zaključo je Mirković.