Superliga Srbije

Lazović o povratku u Partizan: Ništa ne valja, ali danas je najlepše biti partizanovac

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2024 12:44
Danko Lazović se vratio u Partizan Tv Arena sport/YouTube
Danko Lazović se vratio u Partizan

I Danko Lazović se vratio u Partizan. U Humsku dolazi spreman da pomogne klubu u prevazilaženju najteže situacije u istoriji kluba. Cilj je vratiti "parni valjak" na put uspeha i trofeja, a to, u zatečenoj situaciji, neće biti nimalo lako.

Lazović je u međuvremenu prošao dvogodišnje usavršavanje u UEFA za buduće funkcionerske poslove u fudbalu. Nalazi se u odabranom društvu sa diplomom koju je lično potpisao Aleksandar Čeferin. Sada je prilika da stečeno znanje primeni u praksi i to u klubu iz kojeg je kao igrač započeo uspešnu karijeru.

Finansijski kolap u Humskoj

"Ne znamo šta nas finansijski čeka sutra. Partizan je u velikom problemu. Ono što ću ja insistirati je da u ovom klubu se nikad ne ponovi ovo što se dogodilo. Dok sam ovde insistiraću na tome. Mnogo mi je teško što ne mogu da vam kažem da ćemo u januaru biti još jači. Ne znam ni kakvu ćemo situaciju zateći sutra. Posle 50-60 miliona duga koga da dovedemo? Šta ćemo još naći dok smo ovde, to je pitanje. Prvo nam dajte vreme da ustanovimo situaciju".

"Nisam imao dilemu kada sam dobio poziv. Partizanovac je najlepše biti danas, jer ne mogu da se otrgnem utisku da je najteže, ali sam jako srećan jer ima partizanovaca koji su spremni da pomognu da se reše problemi. Nadam se da su rešivi. Donosićemo odluke, pričaćemo sa svima, nadam se da će Partizan biti ono što je bio. Ovaj klub je stvarao igrače, ja sam došao sa 13 godina. Nadam se da će to srećno vreme da se vrati. Nikada nemam dilemu kada je Partizan u pitanju. Potrebno nam je vreme da definišemo probleme, koji su nabacani i nagomilani", rekao je Lazović.

Bivši golgeter Partizana, brojnih evropskih klubova i reprezentacije, bio je vrlo konkretan.

"Sve ćemo da radimo, jer ništa ne valja, najiskrenije! Prvo da se ustanovi neko stanje, jer imamo neke informacije, ali od danas ćemo živeti sa njima. Pričaćemo sa svima, donosićemo razumne odluke u interesu Partizana. Naravno, škola kao nosilac kluba kroz istoriju je najbitnija, ali nećemo zaboravbiti da je sezona u toku, da prvi tim ima svoje ambicije. Sve je nabacano u jako lošoj situaciji u našem klubu. Pričamo sa svima, nećemo donositi radikalne odluke, jer nisu u interesu kluba, ali brzo ćemo naći put kojim ćemo ići“, naveo je Danko Lazović.

On je pričao i o Školi, nekada najjačoj u Evropi, a danas nije među najboljima ni u Srbiji.

"Sve ovo traje dugo. Sada bi bilo jako ružno sa moje strane da kritikujem nešto, a nisam bio prisutan, samo sam gledao. Partizan je pre četiri godine bio druga škola u Evropi, mi danss imamo tendenciju da ona polako nestaje. Da nam deca odlaze iz naše škole. To mora da se zaustavi. Imamo liniju pada, da bi je zaustavili, moramo da uradimo da ne ide dole. Ovo nije šou jednog čoveka. Nemam čarobni štapić, samo ljubav prema ovom klubu, sve mi je dao i sve ću uraditi da taj pad zaustavim. Škola je izvor sredstava ovog kluba, bila i biće. Svaka druga priča finansiranje Partizana nema nikakvog smisla u ovoj situaciji u kojoj se mi nalazimo", zaključio je Danko Lazović