Superliga Srbije

Mijatović poručio iz Humske: Došli smo da radimo, biće nepopularnih odluka!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2024 12:23
Predrag Mijatović Tv Arena sport/YouTube
Predrag Mijatović

Legendarni crnogorski fudbaler i reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović proveo je u Partizanu kao igrač tri godine. U Humskoj je bio u periodu od 1990. do 1993. godine, kada je potpisao ugovor sa španskom Valensijom u kojoj je nastavio rast ka jednim od najboljih igrača Evrope u to doba.

Vrhunac u karijeri doživeo je u dresu Real Madrida, kada je 1998. godine u finalu Lige šampiona protiv Juventusa slavnom klubu doneo titulu prvaka Evrope posle više od tri decenije.

Praktično, njegovim pogotkom započeta je nova era "kraljevskog kluba" - velika višedecenijska dominacija u najelitnijem evropskom takmičenju.

MN Press

Predrag Mijatović

 

Uvek je bio blizu Partizana, čest gost, ali zvanični član kluba od 1993. sve do danas nije bio. Ni kao igrač, a ni kao čelnik ili sa nekom drugom funkcijom. Konačno, 21. oktobra 2024. godine, novi predsednik crno-belih Rasim Ljajić obnarodovao je povratak legende u Partizan. Dan kasnije popularni Peđa se obratio javnosti na konferenciji za medije, a upravo njemu i Danku Lazoviću, još jednom povratniku u crno-belu porodicu biće dat sportski sektor na upravljanje.

Legende rade bez plate

"Gospodine Danko, da li ćete raditi ovde za neku platu? Ko razmišlja o tome? Ko radi danas džabe? E, mi ćemo da radimo džabe, jer nemamo drugi interes osim onog partizanskog u sebi", jasan je Mijatović.

"Biće nepopularnih odluka, da je sve kako treba mi ne bismo danas bili ovde. Svesni smo da nije tako, onda hajde da svi smognemo snage da sve što je u našoj mmoći da Partizan krene novim putem, sa novom energijom. Da svi koji vole Partizan budu uz nas. Da svi navijači koji su dolazili na stadion da zvižde, neka ih pretvore u aplauz, da ih pretvore u dobru energiju", rekao je  Mijatović i nastavio:

"Priča je započeta skoro, nismo ni pretpostavili da ćemo biti ovde, ali potpuno svesni šta nas čeka, koliko napora nas čeka da stvorimo nešto novo", počeo je Mijatović svoje obraćanje na konferenciji za medije.

"Došli smo da radimo, naša poruka je da ćemo se uhvati u koštac sa svim problemima u svim sferama. Rasim je rekao da je tu mnogo stvari koje treba započeti, uraditi, nama je potrebno vreme da rešimo sve probleme. Najsrećniji bih bio kada bih mogao danas da kažem da imam čarobni štapić. Situacija je potpuno drugačija. Kada neko odluči da krene da rešava neke probleme onda obično prvo sagleda realno stanje onoga čime se bavi. Mi smo dobili neke informacije i onako pogledali na brzinu i susreli se sa stvarima koje su čudne, ali rešavaćemo ih", nastavio je Mijatovič, istakavši da je u ovom trenutku crno-belima potrebna pozitivna energija.

Peđa ostaje u Španiji

"Često ću dolaziti, ne razmišljam o preseljenju. Od danas do nove skupštine, apsolutna transparentnost. Neću se preseliti u Beograd, ali ću biti prisutan. Danko je tu, mi smo tim, on će biti svakodnevno na raspolaganju strukturama kluba i svima. Ustanoviće se dijagnostika kada je sportska situacija u pitanju, napraviće se detaljna analiza celog stanja i na osnovu toga će se donositi odluke. 

"Potrebna nam je apsolutno pozitivna energija, nama, stručnom štabu, igračima. A, ona se crpi od naših navijača. Lako je biti partizanovac kada se osvajaju titule".

Mijatović nije krio uzbuđenje zbog povratka u Partizan posle 30 godina.

"Uzbuđen sam, ovde sam posle trideset godina. Verujte, pozitivno uzbuđen, sa jako jasnom idejom šta hoćemo da radimo. Ali, moram da tražim vreme. Ne može preko noći, znaju to svi. Apelujem da i vi pomognete nama, da budemo pozitivni. Da šaljemo pozitivne poruke. Tu smo da objasnimo sve šta ćemo i kako raditi, šta su naši ciljevi. Još ne možemo da odredimo prioritete, jer prvo moramo da uradimo analizu, gde su problemi, šta treba da radimo. U fudbalu, nažalost, nema mnogo vremena, prvenstvo je u toku, utakmice se igraju na sedam dana. Juče teška utakmica, ali preokret, zaokret, to je poruka. Iz negativnog i teškog rezultata u pozitivni. Tako želimo u svim strukturama kluba", rekao je nekadašnji sportski direktor Real Madrida.

Iz stručnog ugla nije upoznat sa ekipom Partizana, jer ju je do sada pratio samo kao navijač.

"Mi ćemo napraviti detaljnu analizu. Ne znam koliko će nam vremena trebati, jer nećemo donositi odluke samo da bismo ih donosili, da ostavimo neki utisak. Ne treba da žurimo. Ekipu poznajemo kao svi navijači. Verovatno će biti promena, da li ćemo uspeti u januaru da pojačamo tim, videćemo na osnovu situacije. Najverovatnije nećemo, ali ne zato što ne želimo, nego nećemo moći. Moramo raspolagati sa onim što smo zatekli. Nismo mi krivi za situaciju koju smo zatekli, niti tražimo ko je kriv. Mi smo tu da nađemo rešenja. Ako sve sredimo, možda će biti vremena da se osvrnemo na ovu situaciju i pitamo ko je kriv. Verovatno ćemo donositi i pogrešne odluke. Kao što i svi greše. Dajte nam vremena, prostora, pozitivnu energiju da što manje grešimo“.

Podsetio je Peđa i na vreme provedeno u "fotelji" kluba iz Madrida, a veruje da će uspeti da se izbori i sa vrelom stolicom u Partizanu.

"Izborio sam se sa Real Madridom, pa verujem da ću i sa ovom situacijom. Samo zajedno, sa pravim odlukama. Apsolutna transparencija. Mi smo u kući Partizana i Partizan je naš. Nemamo problem da donosimo teške i nepopularne odluke. Nemamo strah da radimo, samo nam treba podrška. Jer, koliko god energije uneli mi, ako nema vas medija, navijača, da nam pokažu i nama i ekipi i da smo napravili savez, jedno telo koje će da diše u pravcu rešavanja jako, jako komplikovane situacije... Dobijali smo neke informacije. Jako je teška situacija, ali nije nerešiva. Tu smo da je rešavamo, zajednički", podvukao je Mijatović.