Superliga Srbije

Stefan Kovač, strelac pobedonosnog gola u Novom Pazaru za Arena sport: Šef Savo mi je dao dobar golgeterski savet!

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

22.10.2024 10:15
Stefan Kovač, doneo je tri vredna boda Partzanu FK Partizan/Miroslav Todorović
Stefan Kovač, doneo je tri vredna boda Partzanu

Već se bod slavio u Novom Pazaru u duelu sa Partizanom, kada je Stefan Kovač odlučio da ipak, on stavi tačku na ovu utakmicu. Letošnje pojačanje crno-belih iz Čukaričkog, dobro je iskoristio loptu Zahida u drugom minutu nadoknade i doneo tri važna boda ekipi iz Humske. Nov Pazar - Partizan 4:3.

Ostali su šokirani domaći igrači onim što vide, dok je Kovač sa saigračima proslavljao četvrt gol crno-belih u Pazaru, a njegov drugi na pomenutoj utakmici. Ujedno od dolaska u Humsku mladi vezista na šest utakmica postigao je tri gola i upisao jednu asistenciju. Svakako poslednji pogodak mu je najznačajniji. 

FK Partizan/Miroslav Todorović

Stefan Kovač, strelac dva gola u Novom Pazaru

 

Iako je kasno došao u Partizan, uspeo je Kovač brzo da se izbori za mesto u startnih jedanaest, prvo kod Aleksandra Stanojevića, potom  Sava Miloševića

"Došao sam malo kasnije u Partizan, već pred kraj prelaznog roka i pokušao odmah da se prilagodim na novi klub i pružim stručnom štabu, sve što se traži od mene. Bitno mi je da odradim ono što se traži od mene, a ako dođu asistencije i golovi bude mi još draže što sam doprineo još nešto ekipi", istakao je Stefan Kovač, strelac pobedonosnog gola za Partizan u duelu sa Novim Pazarom.  

 

 

 

 

Nisu vam ni u Čukaričkom golovi bili nepoznanica, međutim sad se baš "raspucali", da li vam je šef Savo Milošević pred duel u Novom Pazaru dao neki koristan golgeterski savet?

"Generalno sam zadovoljan, kako je sve izgledalo na terenu, ali mislim da uvek može bolje! Sa novim šefom imam odličnu saradnja i naravno da mi daje savete. Ako mi nešto nije jasno uvek pitam i dobijem detaljan odgovor. Dao mi je savet i za jučerašnju utakmicu, ali neću otkrivati šta mi je rekao. Koristiću isti i u nastavku sezone".

Već ovog vikenda igrate u Humskoj protiv bivšeg kluba. Na Banovom brdu ste praktično stekli afirmaciju, kakve su emocije pred ovaj duel i da li imate neku poruku za odbranu Čukarčkog?

"Tačno, prvi put ću igrati protiv bivšeg kluba. Naravno da neke emocije postoje, bio sam pet i po godina na Banovom brdu i dragi su mi ljudi iz Čukaričkog. Sa druge strane, profesionalac sam i na terenu moram da isključim emocije i budem fokusiran samo na teren".

Golovi tati za rođendan

Imao je i specijalnu posvetu Kovač, kada su golovi u pitanju.
"Svaki od ova dva danas posvećujem svom ocu kome je juče bio rođendan i ujedno se zahvaljujem saigračima, jer bez njih - ne bi bilo ni golova", rekao je Kovač. 

 

Dobro vam je krenulo u golgeterskom smislu, da li će ovo bti rekordna sezona?

"Imam cilj u glavi, odnosno znam koliko bih golova želeo da postignem, ali da ne pričam o brojkama. Sada sve ide svojim tokom, samo da se tako nastavi".  

Da li ste bili zabrinut posle 2:0 za Novi Pazar?

"Veoma teško i nezgodno gostovanje! Bili smo toga svesni i pokušali smo da od starta utakmice kontrolišemo igru. Međutim, primili smo dva gola iz dve, da kažem, polu-kontre. Mislim da smo utakmicu dobili na karakter i da smo pokazali da smo Partizan! I kad ne ide rezultat u našu korist, kao kada je na početku bilo 2:0, mi ćemo uvek pokušati da se što pre vratimo u igru i preokrenemo rezultat u našu korist. Znam da smo izazvali stres kod navijača, ali smo zaista pokazali želju i borbenost i to je sada, uz tri boda, najvažnije. Nismo odustali, niti ćemo“, zaključio je Kovač.