Superliga Srbije

Nema ozbiljnog kluba bez Omladinske škole: Privremena uprava Partizana locirala jedan od ključnih problema

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.10.2024 17:25
Trening u SC FK Partizan, čioja Omladinska škola traži ozbiljnu intervenciju MN Press
Trening u SC FK Partizan, čioja Omladinska škola traži ozbiljnu intervenciju

U vreme danas ispraćenih predsednika i generalnog direktora FK Partizan, Milorada Vučelića i Miloša Vazure, teško je stradala i Omladinska škola. Toliko da je nekada jedna od najcenjenijih "fabrika talenata" u Evropi toliko smanjila rad da klub iz Humske više ne pravi skupa pojačanja ili ih se olako odriče, a na njima profitira konkurencija iz Mozzart Bet Superlige Srbije. 

Privremeno rukovodstvo, predvođeno Rasimom Ljajićem, namerava da to promeni. Odnosno, stvori takve uslove i ambijent da deca i roditelji više ne zaobilaze SC Teleoptik u Zemunu, a popularni "Zemunelo" ponovo bude stecište budućih prvotimaca. 

"Dve stavri su najvažnije: organizaciona i finansijska konsolidacija, a druga je reforma Omladinske škole na koju ćemo posebno staviti akcenat. Po toj školi je Partizan bio čuven u celom svetu. Peđa Mijatović i Danko Lazović će dati predloge za novog direktora, a davaćemo kasnije franšize čitavoj Srbiji i regionu i dovoditi igrače u Partizan. Mi ne možemo da opstanemo bez omladinske škole, sve drugo su bajke. Možemo da preživljavamo, ali da napravimo ozbiljan klub, bez toga zaista ne možemo, najavio je Ljajić.

Naredni dani pokazaće da li će Vladimir Vermezović, bivši igrač i trener Partizana, definitivno stati na čelo Škole, jer su razgovori već obavljeni, a "čika Crni" pristao da zasuče rukave.